Снимка-Морски плаж Созопол-централенПроливните дъждове и бурните вълни нанесоха сериозни поражения

...
Снимка-Морски плаж Созопол-централенПроливните дъждове и бурните вълни нанесоха сериозни поражения
Коментари Харесай

Критични последици за два плажа в Созопол

Снимка-Морски плаж Созопол-централен

Проливните дъждове и бурните талази нанесоха съществени провали на централния плаж в Созопол.

По-голямата част от пясъка е отвеян в морето, а подпорната преградна стена, разделяща линията от морската градина, е срината до основи. Това заяви Кирил Спасов, шеф на концесионната компания, стопанисваща плажа, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Положението е доста тежко, бих споделил - даже сериозно. Необходими са незабавни ограничения за опазване на пясъка, който е останал, и за възобновяване на големите количества, отнети от морето. Първоначалните разбори сочат, че са нужни солидни и непредвидени вложения, които ние сме принудени да осигурим в тежка обстановка на рецесия и след един слаб туристически сезон. Вторият проблем е, че имаме потребност от съдействието на институциите, без чието позволение не можем да предприемем възстановителни ограничения ", изясни Спасов.

Той е изпратил писма до министъра на туризма, до Регионалната ревизия на околната среда и водите в Бургас, до Басейновата дирекция, до кмета на Созопол, с искане те да дадат мнение с какви ограничения и по какъв метод следва да се възвърне целостта на плажа, от кое място да се обезпечи пясък, както и да се позволи на концесионера да употребява нужната техника за премахване на вредите.

Спасов сподели, че прилежащият плаж " Харманите " е още повече повреден. Там са нанесени спомагателни вреди от отводнителните канали на Созопол, които са заустени напряко на пясъка, и водите от тях са " накъсали " на части линията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР