Снимка-МониторДве момчета са нахлули в дома на самотно живеещ възрастен

...
Снимка-МониторДве момчета са нахлули в дома на самотно живеещ възрастен
Коментари Харесай

Задържаха младежи, пребили дядо за 150 лева

Снимка-Монитор

Две момчета са нахлули в дома на самотно живеещ възрастен мъж в село Езеро, общ. Нова Загора. Те носели маски, криещи лицата им и заплашвали с ножове. След това покрили главата на възрастния мъж и го пребили, удряйки го с юмруци в главата. Откраднали сумата от 150 лв. и напуснали къщата.

Главният прокурор Иван Гешев разяснява случая в  " Туитър ":

„ Поредните необразовани младежи, въоръжени и маскирани, бият и грабят последните спестявания на уединен възрастен човек. Дребно, маловажно и смешно за някои. Но значимо за Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи “, написа Гешев.

Районна прокуратура – Сливен е задържала за период до 72 часа Ж.Х. и Г. П, упрекнати за закононарушението, което е осъществено в нощта на 28.12.2020 година против 29.12.2020 година

Установено е, че обвинените са си закупили алкохол и опиати с откраднатите пари, както и ножовете и маските на обвинените, които те са изхвърлили, с цел да прикрият следите си.

Иван Гешев добави обявата с думите:

„ Незабавно са открити и арестувани обвинените причинители. Обещахме и сме безкомпромисни по отношение на тези, които ограбват нашите родители. Поздравления за сътрудниците! “

Днес, 30.12.2020 година, потърпевшият възрастен мъж бе посетен в дома си от прокурор Иван Иванов – и.ф. административен началник на Районна прокуратура – Сливен и старши комисар Димитър Величков – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи – Сливен. Те оповестиха на потърпевшия, че причинителите на грабежа са арестувани и към този момент са им повдигнати обвинявания за осъщественото. Прокурор Иванов и старши комисар Величков увериха възрастния мъж, че прокуратура и полиция ще създадат всичко допустимо в най-кратък период причинителите да бъдат изправени пред българския съд.

Предстои Районна прокуратура – Сливен да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинените лица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР