Снимка: iStockНякои от най-големите производители на обувки в света призовават

...
Снимка: iStockНякои от най-големите производители на обувки в света призовават
Коментари Харесай

Nіkе и Аdіdаѕ пpeдyпpeждaвaт: Tъpгoвcĸaтa вoйнa щe бъдe ĸaтacтpoфaлнa зa пoтpeбитeлитe

Снимка: iStock

Някои от най-големите производители на обувки в света приканват Доналд Тръмп да постави завършек на комерсиалната война. Техните опасения са, че тя ще докара до пагубни резултати за крайните консуматори, написа Военновъздушни сили, представен от money.bg.

В писмо, подписано от 173 компании, в това число Nike и Adidas, се споделя, че нарастването на митата за стаки от Китай с 25% ще окаже съществено въздеъствие върху работническата класа. Това значи, че най-потърпевши ще са крайните консуматори.

Производителите настояват още, че облагането на китайските артикули по този метод заплашва бъдещето на част от бизнеса.

Тръмп усили таксите на 200 милиарда $ от 10% на 25%, откакто Вашингтон и Пекин не реализираха съглашение. Китай отвърна на удара, като одобри увеличение на митата за американски артикули от 1-ви юни.

Обувните, компании подписали писмото, измежду които Clarks, Dr Martens и Converse, настояват, че до момента в който междинната цена за обувките е 11,3%, тя може да доближи до 67,5%.

" Добавянето на 25% нарастване на налога в допълнение към тези цени би означавало, че някои работещи американски фамилии могат да платят съвсем 100% мито върху обувките ", пишат фирмите.

Когато усили митата този месец, Тръмп съобщи, че в случай че обувните компании желаят да понижат разноските си, те могат да реалокират производството си в Съединени американски щати.

Производителите дават отговор, че това е сложна задача, защото лишава години за обмисляне и са нужни доста запаси за пренасяне и доставяне.

Проучване сподели, че 40% от фирмите в Китай са обмисляли опцията да реалокират производството си поради високите цени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР