Снимка: Getty Images/Guliver, архивПетима алжирски милиардери, някои от тях приближени

...
Снимка: Getty Images/Guliver, архивПетима алжирски милиардери, някои от тях приближени
Коментари Харесай

Арестуваха петима алжирски милиардери по обвинение в корупция

Снимка: Getty Images/Guliver, списък

Петима алжирски милиардери, някои от тях доближени на някогашния президент Абделазиз Бутефлика, бяха арестувани по отношение на следствие за корупция, съобщи Ройтерс, като цитира националната телевизия.

Петимата арестувани са Исад Ребраб, считан за най-богатият предприемач в северноафриканската страна, както и четирима братя от семейство Кунинеф. Миналата седмица началникът на генералния щаб военачалник Гаид Салах съобщи, че чака членове на ръководещия хайлайф да бъдат съдени за корупция, напомня Ройтерс, представена от novini.bg.

Алжирски съд към този момент изпрати призовки на някогашния министър председател Ахмед Уяхия и на настоящия финансов министър Мохамед Лукал, доближени на Бутефлика. Те ще се явят пред съда по отношение на следствие за хипотетична корист с публични средства, заяви държавната телевизия.

Алжирският президент напусна поста си преди две седмици след две десетилетия на власт, отстъпвайки пред натиска на армията и уличните митинги, напомня Ройтерс.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР