Снимка БулфотоВсички българи, чийто бизнеси не работят заради пандемията от

...
Снимка БулфотоВсички българи, чийто бизнеси не работят заради пандемията от
Коментари Харесай

Министър Сачева актуализира заповедта за затворените бизнеси

Снимка Булфото

Всички българи, чийто бизнеси не работят поради пандемията от ковид, бяха вперили очи през днешния ден в Деница Сачева. В последна сметка общественият министър направи това, което се очакваше.

Деница Сачева актуализира заповедта за краткотрайно лимитираните икономическите действия, чиито служащи могат да получат отплата от страната по план „ Запази ме “ поради това, че е трябвало да излязат наложително в неплатен отпуск.

Документът е освежен съгласно стягането на противоепидемичните ограничения, което влезе в действие от през днешния ден, 22 март.

Съгласно заповедта в интервала от 22 до 31 март за обезщетения в размер 75% от осигурителния приход за месец октомври заради краткотрайното затваряне на
бизнесите, в които са наети, могат да аплайват заетите в търговски центрове вид МОЛ, магазини на едро и дребно с чиста комерсиална повърхност над 300 кв. метра.

Изключение се прави за работещите в супермаркетите, открити щандове и пазари, аптеки, оптики, парфюмерии и магазини за козметика и тоалетни такъми, зоомагазини, защото тяхната активност не е прекратена.

Право на финансова поддръжка в интервала 22-31 март ще имат и работещите във фитнеси, заведения за хранене, обучителни центрове, туристически компании, компании за образуване на конгреси и обществени мероприятия, казина, игрални зали, кина, театри, музеи, библиотеки и други, написа обстоятелства.бг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР