Снимка: БулфотоВсеки, който отпътува на ваканция в чужбина, след това

...
Снимка: БулфотоВсеки, който отпътува на ваканция в чужбина, след това
Коментари Харесай

Ананиев: След ваканция в чужбина 14 дни в карантина, засега сватбите и баловете остават забранени

Снимка: Булфото

Всеки, който отпътува на почивка в чужбина, по-късно ще би трябвало да остане под карантина 14 дни. Въпреки рухването на изключителното състояние, мярката остава в действие. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев в предаването „ Неделята на NOVA ”.

Той изясни, че опасността към момента не е минала. „ Никой не може да каже по кое време ще е пикът на болестта ”, сподели Ананиев.

Запитан за здравните карти, които ще желае Гърция от туристите и дали България обмисля същото, Ананиев сподели, че се водят диалози с Европейска комисия. „ До този миг не сме стигнали до решение ”, добави министърът, написа nova.bg.

Бонусите за медиците на първа линия в битката с COVID-19 остават и след отпадането на изключителното състояние, увери още Кирил Ананиев.

Той изясни, че за месец март тези суми са получени от 2200 души, а през май ще ги получат над 3800 души.

Започва последователно отваряне на спортовете на закрито. Това ще стане при съблюдаване на всички правила.

„ Спортният министър Красен Кралев е изготвил тактика за обновяване на тренировките на футболистите. За да се възобнови шампионата ни от 5 или от 12 юни, футболистите би трябвало да стартират тренировки най-малко 2-3 седмици преди този момент ”, съобщи Кирил Ананиев.

Засега сватбите, баловете и кръщенетата остават неразрешени. А решение дали и по кое време ще се отворят детските градини и ясли у нас може да има най-рано след 2 седмици.

 

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР