За това се договориха отговорните за целта институции на среща

...
За това се договориха отговорните за целта институции на среща
Коментари Харесай

Граничен пункт „Малко Търново“ ще бъде разширен за облекчаване на трафика

За това се договориха виновните за задачата институции на среща при служебния министър председател Димитър Главчев, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

На срещата са участвали служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова-Касабова, служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров, заместник-министърът на финансите Стефан Белчев, шефът на организация „ Митници “ Георги Димов, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Йордан Вълчев, както и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

Кметът благодари на Главчев за бързата реакция на страната и готовността на всички отраслови институции да спомагат за разширението на пункта за облекчение на трафика. Илиян Янчев срещна служебния министър председател с нуждата от модернизирането на пункта, който е значим транспортен кулоар сред България и Турция. Едновременно с това интернационалният път Е-87 се явява и свързващ Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “ на българо-румънската граница с Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малко Търново “ по продължение на черноморското крайбрежие.

До няколко дни следва организация „ Митници “ да изготви техническа спецификация на плана за разширението на пункт „ Малко Търново “ и процедурата да бъде задвижена предпочитано по отрасловите институции, прецизират от Министерския съвет.

За Българска телеграфна агенция кметът на Малко Търново Илиян Янчев сподели: „ Тази процедура повече от 30 години е застинала по бюрата и в никакъв случай не се е гледала в Министерския съвет или, което и да е, министерство. Вчера на обяд документално уведомих министър-председателя за неприятното положение на пункта. Хората са принудени да чакат повече от осем часа на вход и на излаз. Служителите на пункта от „ Гранична полиция “ и от митницата са подложени на непрестанен тормоз и не могат да правят обикновено служебните си отговорности. Всичко това беше чуто и разбрано. Взехме решение до 10-дневен период от Агенция „ Митници “ да бъде предоставена цялата информация към другите министерства и да стартира процедурата “.

„ Искам да благодаря на министър-председателя Главчев за светкавичната реакция. Подкрепа имаме към този момент от политическа партия ГЕРБ и господин Борисов, от политическа партия Движение за права и свободи и ръководителя господин Пеевски “, сподели още той. Янчев добави, че ще продължава да търси политическа поддръжка от всички парламентарно показани партии, тъй че да бъде построено Граничен контролно-пропусквателен пункт, което да прилича на европейска страна.

„ Влизайки в България да не се срамим, а да споделяме с вдигната глава, че в Малко Търново не свършва България, а стартира Европа “, уточни градоначалникът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР