Снимка БулфотоВ рамките на природен парк Пирин всякакво строителство е

...
Снимка БулфотоВ рамките на природен парк Пирин всякакво строителство е
Коментари Харесай

Министър Нено Димов с горещ коментар за втория лифт на Банско

Снимка Булфото

В рамките на естествен парк " Пирин " всякакво строителство е неразрешено и в никакъв случай не е било позволено. Хотели няма да се строят. Ще се построи спортно оборудване. Това съобщи пред Нова телевизия министърът на околната среда и водите Нено Димов на въпрос за вчерашното решение на Министерски съвет за построяването на втори кабинков въжен превоз в Банско, написа Пик.

" При съществуването на капиталови планове би трябвало оптимално бързо да се премине през всички екологични оценки, с цел да стартира построяването на втори кабинков въжен превоз в Банско ", разяснява той.

" Основният въпрос е, че цялото екологично законодателство би трябвало да бъде спазено и че нищо, отвън спортното оборудване, няма да бъде строено ", сподели още Нено Димов и добави: " Концесионерът е този, който дефинира цените на картите на лифта. Настоящият концесионер е любимец за построяването на втори кабинков въжен превоз в Банско. "

" Вчера единственото, което се одобри, е че от " не разрешава " се мина на " позволява " капиталово желание за построяването на спортно оборудване ", разкри екологичният министър.

" В момента имаме проект, който позволява капиталово желание за втора кабинкова станция. Но за в този момент нямаме такова капиталово желание ", изясни той.

" Във вчерашното решение на никое място не се приказва за изсичане на гори или за строителство на хотели. Разрешава се само капиталово желание за създаване на спортно оборудване, в случай че то дава отговор на всички екологични законодателни правила ", безапелационен е Нено Димов.

" Всички искахме да се задейства процедурата за създаване на втория кабинков въжен превоз в Банско. Вчера намерихме пътя това да се случи ", разгласи министърът на околната среда и водите.

" Втори кабинков въжен превоз би икономисал доста от колите, които се качват в Банско. Това е доста по-екологично. Този въжен превоз се движи на ток, по какъв начин да не желая в планината да бъде по-екологично? А и втори въжен превоз значи, че ще помогнем на спорта. Защо да не изкараме децата и младежите на пистите ", попита той.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР