снимка: БулфотоТемпературите ще продължават да се понижавам. Ето какво ни

...
снимка: БулфотоТемпературите ще продължават да се понижавам. Ето какво ни
Коментари Харесай

Сняг ще вали на много места тази нощ

снимка: Булфото

Температурите ще не престават да се намалявам. Ето какво ни чака:

Оправдаха се упованията за дъжд, сняг и вятър през днешния ден в страната - досега най-голямо е сумарното количество на дъжда във Враца - 28 литра на квадратен метър. Във Видин и Ново село дъждът мина в сняг и към този момент се образува тънка снежна завивка. В югоизточните региони поривите напразно доближиха сред 57 и 65 км/ч.

През нощта в северозападните региони ще продължи да вали сняг, в останалата част от страната дъжд. Минималните температури ще са от минус 1° до 6°.

Жълт код за обилни количества дъжд е в действие на следващия ден в областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Предупреждение е издадено и за северозападните региони, само че там се чака да се натрупа още сняг и в композиция с вятъра, ще има условия за преспи и навявания.

След обяд преваляванията краткотрайно ще спрат, само че през нощта против неделя ще стартират нови, най-вече от сняг, първо в западните региони. Северният вятър, с който ще нахлува леден въздух ще задържи температурите на следващия ден без значителен дневен ход и оптималните в северозападните региони ще от 1 до 3 градуса, а в югозападните до 8°-10°.

В планините ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен, към този момент северен вятър. Със захлаждането границата сред дъжд и сняг ще се спуска все по-ниско и на следващия ден ще бъде на към 1200 метра.

В западната половина на Предбалкана снеговалежите ще са обилни и в композиция с вятъра ще има условия за виелици и навявания. След обяд преваляванията краткотрайно ще спрат, само че през нощта против неделя в масивите от Западна България още веднъж ще се засилват.

С понижението на температурите, дъждът в северната половина на Балканите ще премине в сняг, до момента в който на юг ще вали дъжд. Поледици ще има в Албания и Черна гора. Топло за сезона ще остане в Гърция, до момента в който на Пиренеите ще е извънредно студено, с превалявания от дъжд и сняг. Ще продължи да вали и по Централното Средиземноморие. Снеговалежи ще има тук-там в Полша, Беларус и в Европейска Русия.

У нас, сняг ще вали в неделя и понеделник в Северна, както и във високите полета на Западна България. В останалата част от страната преваляванията ще са най-вече от дъжд, само че със захлаждането към този момент и тук-там в западната част на Горнотракийската равнина дъждът ще минава в сняг. В понеделник в Западна България са вероятни и поледици, а в северозападните региони ще натрупа още сняг, само че упованията са в сряда преваляванията на всички места да спрат.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР