Снимка: БулфотоСъветът по сигурността към Министерски съвет посочи мерки към

...
Снимка: БулфотоСъветът по сигурността към Министерски съвет посочи мерки към
Коментари Харесай

Обявиха новите мерки заради коронавируса: Събиранията най-много до 250 души и на разстояние 1 метър един от друг

Снимка: Булфото

Съветът по сигурността към Министерски съвет уточни ограничения към всички административни звена в страната. Те бяха оповестени от проф. Венцислав Мутафчийски, ръководителят на Националния действен щаб за Covid-19, написа Cross.bg.

В области без доказани случаи на заболели от ковид:

– във връзка с образователните занятия и занимания в детските заведения, те се организират при засилени хигиенно-противоепидемични ограничения. Учениците, децата и личният състав с грипоподобна симптоматика следва да бъдат освобождавани и неотложно насочвани за консултация с персонален доктор. Необходима е нараснала зоркост.

– във връзка с осъществяване на културни и всеобщи прояви на закрито - да се ограничи до наличието на 250 индивида, като се обезпечи минимално разстояние сред присъстващите от 1 метър.

Има написани правила за стерилизация на пространствата.

– провеждането на спортни мероприятия на закрито да се ограничи до наличие на 250 души с най-малко метър разстояние сред тях или едно седящо място сред хората.

Оставя се опция на локалните управляващи да взимат по-твърди или по-меки решения, само че да не се заобикаля главната философия на предложените марки.

В области с доказани случаи на заболели от ковид:

– отменянето на образователни занятия в образователни заведения и визитите в детски градини и ясли да се ползва в съответни заведения, съобразени с установени случаи на ковид. При констатиране на случай на ковид да се преустановят занятията и визитите за 14-дневен период. Забранява се провеждането на всеобщи мероприятия. Да се анулират всички научни прояви.

Решаваща роля има Министерството на здравеопазването с неговите лостове, с които разполага в лицето на РЗИ-тата.

Мерките показват методите и периодите за стерилизация.

" Всички европейски водачи признават, че няма верните решения към момента, няма верните рекомендации, всичко е въпрос на търсене. Експертите се опират на предходни опити с предходни епидемии с коронавирусни инфекции… Трябва да опазим рисковите си групи ", уточни проф. Мутафчийски.

– не разрешава се визитата на външни лица в домове за обществени услуги, за възрастни хора, за деца.

– във връзка с културните мероприятия могат да се предлагат и ограниченията, посочени по общия проект.

" Самата отговорност на хората дали ще отидат на тези мероприятия е различен въпрос, ние сме длъжни да ги предупредим, да напомним, че тази болест се предава от човек на човек ", добави проф. Венцислав Мутафчийски.

– във връзка с спортните мероприятия се прекратява. При неспособност за отсрочване или препланиране те ще се организират без аудитория.

Препоръчва се напредване по трудови, служебни, здравословни или неотложни аргументи.

" Това не значи блокиране на градовете, да се заобикалят ненужните ходения из града. Не би трябвало да стопира производството, стопанската система, работата на администрацията ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР