Снимка БулфотоСъдът остави в ареста 25-годишния Йордан Исаев, който хвърли

...
Снимка БулфотоСъдът остави в ареста 25-годишния Йордан Исаев, който хвърли
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжа, хвърлил бомбичка по полицаи

Снимка Булфото

Съдът остави в ареста 25-годишния Йордан Исаев, който хвърли бомбичка по време на безконечното дерби сред " Левски " и ЦСКА и рани двама чиновници на реда. Мотивите на съда са, че е направил закононарушение с висока социална заплаха, бил е маскиран и може да извърши друго сходно закононарушение, заяви Нова тв.

Пред публицисти Исаев отхвърли да е направил самичък бомбичката и още веднъж се извини на потърпевшата полицайка.  

Още не е ясно обаче по какъв начин 25-годишният мъж се е сдобил със самоделното устройство. Пред служителите на реда той сподели, че му е дадено от чужд за него човек. 

Веднага след случая бяха арестувани 40 души. Обвиняемият не беше измежду тях. До него от полицията стигнаха, откакто видяха записите от видеокамерите на стадиона и разпитаха очевидци.

След като 25-годишният мъж се съобщи и призна виновността си, бяха разитани и околните му. За арестувания се знае, че по време на мача е бил с маска.

След случая полицията се закани да вземе ограничения. На Националния стадион бяха монтирани нови камери. С тях разпознаването на лицата става по-лесно. Камерите снимат във висока резолюция и по този начин на процедура всяко лице, което е на футболен мач, е разпознаваемо. Ако още веднъж се стигне до сходни произшествия, кадрите ще улеснят и проверяващите. 

Слагането на новите видеокамери е единствено първата мярка за стягане на контрола. До края на август входовете на стадиона ще бъдат оборудвани и с турникети с видеокамери. Така всеки, който влезе, ще бъде сниман. Обмисля се и въвеждането на поименни билети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР