Снимка БулфотоНякой от най-големите летища в ЕС, включително амстердамското летище

...
Снимка БулфотоНякой от най-големите летища в ЕС, включително амстердамското летище
Коментари Харесай

Тотален срив: Половината полети в ЕС са отменени заради...

Снимка Булфото

Някой от най-големите летища в Европейски Съюз, в това число амстердамското летище Схипхол, бяха предизвестени за проблеми и съобщаваха на пасажерите да ревизират полетите си поради щета в системата на организацията, грижеща се за въздушното пространство на Европа – Евроконтрол, оповестява bTV.

„ 29 500 полети се чакаха през днешния ден в европейското въздушно пространство. За страдание половината от тях трябваше да бъдат анулирани поради щета в системата ”, обявиха от Евроконтрол. ”
 
Базираната в Брюксел организация, която координира европейското въздушно пространство сподели, че казусът е разпознат и се работи по неговото премахване, с цел да може да се работи обикновено, само че това ще се случи най-рано „ късно довечера ”.
 
Сривът пристигна един ден след католическия Великден, когато доста хора в Европа пътуват. Както и по време на най-големите железопътни митинги, с които Франция се е сблъсквала, поради промените провокирани от президента на страната.
 
„ Никога не сме виждали нещо сходно ”, съобщи представителят на Евроконтрол.
 
„ Във връзка с информация, получена от Евроконтрол за техническа нередовност в навигационните уреди от централата на организацията в Брюксел оповестяват за вероятни усложнения на полетите през днешния ден “, оповестиха и от летище София. До 23.00 часа се чакат закъснения на излитащи и кацащи самолети в цяла Европа, което може да засегне и полетите от и до летище София. Ръководството на летището поучава пасажерите да наблюдават полетното разписание на интернет страницата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР