Снимка БулфотоНовото ръководство на БДЖ с мерки за стабилизиране на

...
Снимка БулфотоНовото ръководство на БДЖ с мерки за стабилизиране на
Коментари Харесай

БДЖ няма да купува нови влакове, ще наема локомотиви и вагони

Снимка Булфото

Новото управление на БДЖ с ограничения за стабилизиране на сдружението. Компанията ще наема вагони и локомотиви, вместо да купува нови. Към момента не се обмисля прекъсване на влакове по  нерентабилни линии.

Основната цел пред новото управление е по-добро осъществяване на графика на придвижване на влаковете, само че локомотиви и вагони не доближават, заяви Канал 3.

„ Единственият вид, с цел да осъществим графика е да наемем спомагателен преносим състав, който да бъде в помощ на това, с което разполагаме сега. Говорим за численост от порядъка към 20 локомотива и за вагони в порядъка към 50 ”, разгласи Никола Василев - изпълнителен шеф на „ Холдинг БДЖ ”.

Предстои да бъде оповестена социална поръчка, като срокът за наемане ще бъде сред шест месеца и една година. 

В същото време новият шеф на „ БДЖ Пътнически транспорти ” Христо Иванов отхвърли, че ще бъдат употребявани рейсове за избрани направления, за които не стигат влакове.

„ Рейсове само, когато се повреди някоя машина, нямаме опция да обслужваме пасажерите, тогава пускаме рейсове, с цел да може въпреки всичко да се покрие тази права. Но това е случайно в избрани случаи ”, разяснява инж. Христо Иванов.

На уеб страницата на БДЖ към този момент може да се вижда с какво забавяне се движат влаковете. За първите две седмици на януари новото управление регистрира на половина по-малко анулирани влакове по отношение на началото на декември.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР