Учителка от Враца и неин приятел връщат вярата в доброто

...
Учителка от Враца и неин приятел връщат вярата в доброто
Коментари Харесай

Цял град говори за случилото се с учителка на паркинга на Кауфланд

Учителка от Враца и неин другар връщат вярата в положителното у хората след благородна постъпка, научи организация BulNews. Те намерили изгубено портмоне с доста пари и документи и го върнали на собственичката непокътнато. 

Случката е от предходната седмица и за нея описа младата врачанка, която желае да се отблагодари за проявената доброта.  

На 9 май, четвъртък, към 17.30 часа, Деси пазарувала в хипермаркет „ Кауфланд “ в града. Когато си тръгвала, носейки бебето си към колата, портмонето ѝ изпаднало на земята. Веднага откакто се прибрала вкъщи си, младата жена забелязала неналичието и се върнала в магазина, с цел да го търси. 

Сещайки се, че е оставила пазараската си количка пред хипермаркета и е прибрала монетката от нея, Деси открила, че най-вероятно портмонето е изпаднало някъде на паркинга. Тя и нейни близки претърсили региона, само че от портфейла нямало и диря. 
Когато таман към този момент се била отчаяла, с Деси се свързала непозната жена.

Светла Йорданова, която е учителка в СУ „ Отец Паисий “, ѝ написала във фейсбук, че неин непосредствен е разкрил портмонето и я намерили по имената от персоналната карта.

Жената споделила, че двамата са в къща на метри от магазина и тя може да отиде да си вземе портфейла, откакто се уверят, че в действителност е дамата от фотосите в документите. 
Тъй като Деси била на паркинга, единствено след минутка се срещнала с мъжа, намерил портфейла, и дамата, която ѝ писала.

Той я попитал какъв брой пари има в портмонето си и момичето показало доста по-малка сума, защото мислела, че оставила част от спестяванията си у дома. Всъщност сумата била не дребна – 1060 лв..

Всички те били непокътнати и върнати дружно с портмонето на врачанката.

Били ѝ спестени и доста спомагателни разноски и време по ваденето на документи. 
Благодарната врачанка оставила на положителните хора 50 лв., само че счита, че сумата е извънредно незадоволителна поради благородния им жест.

Затова тя се обърна към организация BulNews, с цел да покаже обществено своята благодарност. 
„ Вече рядко се срещат толкоз положителни хора и е нужно повече хора да научат, с цел да последват техния образец “, безапелационна е Деси. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР