Снимка БулфотоНестероидните противовъзпалителни препарати, като например ибупрофен или диклофенак, могат

...
Снимка БулфотоНестероидните противовъзпалителни препарати, като например ибупрофен или диклофенак, могат
Коментари Харесай

Внимание! Никой не казва истината! Учените обаче признаха колко сериозни са последиците от един обикновен ибупрофен

Снимка Булфото

Нестероидните противовъзпалителни препарати, като да вземем за пример ибупрофен или диклофенак, могат да провокират прекъсване на сърцето. Такава вест оповестяват учени от Дания на страниците на известно здравно издание, написа Пик.

„ Фактът, че нестероидните противовъзпалителни препарати се продават всеобщо, и то без рецепта, вкарва доста хора в илюзия по отношение на безвредността на тези медикаменти. Ние обърнахме внимание и на това, че приемът на ибупрофен и диклофенак корелира с неочакваното прекъсване на сърцето “ - споделя професорът по кардиология Гунар Гисласон от Копенхагенския университет. 

Учените предлагат напълно да се откажете от диклофенака и да ограничите използването на ибупрофена до 1,2 мг дневно. Големите дози от този препарат, както демонстрират проучванията, са смъртноопасни. 

Преди да насочат тези рекомендации, откривателите подложили на обстоен разбор огромен масив статистически данни, обхващащи интервала от 2001 до 2010 година В тях влизали съвсем всички случаи на прекъсване на сърцето при хора в извънболнична конюнктура.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР