Снимка: БулфотоКатегорично смятам, че затягането на мерките и налагането на

...
Снимка: БулфотоКатегорично смятам, че затягането на мерките и налагането на
Коментари Харесай

Кралев: Категорично смятам, че затягането на мерките и налагането на по-строг контрол е наложително

Снимка: Булфото

Категорично считам, че стягането на ограниченията и налагането на по-строг надзор е неотложно, тъй като статистиката демонстрира огромно нарастване на броя на инфектираните.  Още по-притеснително е, че хората в тежко положение у нас са три пъти повече, като измежду заболелите има и български спортисти ".

Това написа в своя позиция  министърът на спорта Красен Кралев  по мотив нарастването на случаите на ковид у нас.

Неспазването на апелите за отдалеченост, дисциплинираност и стерилизация е повода за повишения брой заболели от ковид в България и по този мотив здравните управляващи оповестиха, че вкарват по-строги ограничения за надзор, които засягат  и провеждането на спортни мероприятия, написа dnes.bg

Здравният министър Кирил Ананиев разгласи по-рано през днешния ден, че на футболните мачове ще се позволяват до 1000 души на бранш, като се съблюдава съответната физическа отдалеченост от 1.5 м. При провеждането на спортни събития на закрито се позволява до 50% приложимост на местата на оборудванията.

" Съгласен съм с констатацията на здравните управляващи, че скупчването на футболните почитатели на дербито на стадион " Васил Левски " беше неприемливо, изключително откакто държавното управление подходи с нужното схващане на апелите за възобновяване на спортните събития и допускането на фенове по трибуните ", добави Кралев и добави:

" Резултатът от нарушването на дистанцията на публични места е явен: на прага сме на втора вълна от болни от ковид в България ".

" Отново се обръщам към всички ръководители на федерации, спортни клубове и към почитателите с апел да съблюдават отговорно наложените противоепидемични ограничения. Призовавам управлението на Българския футболен съюз и футболните клубове у нас да бъдат безкомпромисни  при използването на ограниченията, с цел да не се стигне до налагането на по-драстични такива.

Важното е да съхраним живота и здравето на хората, с цел да продължим да се любуваме от близко на обичаните си спортове. Вярвам, че можем да противодействаме на болестта посредством общи старания и отговорно държание към себе си и към близките.

Само дружно можем да се оправим!

Пожелавам скорошно излекуване на засегнатите от вируса! ", написа министърът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР