Снимка БулфотоИзявлението от днес на премиера Бойко Борисов и Булгаргаз

...
Снимка БулфотоИзявлението от днес на премиера Бойко Борисов и Булгаргаз
Коментари Харесай

Манолова: Борисов обяви поевтиняване на газа, но скри, че няма да се намалят сметките на гражданите

Снимка Булфото

Изявлението от през днешния ден на премиера Бойко Борисов и „ Булгаргаз ” ЕАД за понижаване цената на съветския газ за България с 40 % от 5 август 2019 година (със задна дата), съставлява неприемливо агитационен ПР-ход точно на Националния празник на България.

От Изправи се.БГ подчертаваме, че този ход по неточен метод внуши на жителите, че следва понижаване и на сметките им за парно, ток и газ със задна дата и то доста. Намираме за неприемлива политическата корист, която Борисов направи с тематиката, в случай че се касае за експертна и сензитивна за жителите тематика. Изявлението бе направено напълно умишлено по този начин, че след него хората да чакат от топлофикациите и доставчиците на ток и газ да им понижат сметките от август 2019 година до през днешния ден с 40 % и то със задна дата.

На първо място, подсещаме, че КЕВР е самостоятелен регулаторен орган и държавното управление не може да му дава инструкции.

На второ място, подчертаваме, че министър председателят съзнателно подведе хората, макар че е добре осведомен, че понижението няма да влезе в действие автоматизирано и че занапред следва КЕВР да дефинира цената на газа и парното със задна дата от август 2019 година Ние ще следим деликатно до каква степен решенията на КЕВР ще са в полза на жителите или ще обслужат енергийните сдружения.

На трето място, недоумяваме за какво министър председателят Борисов не осведоми обществеността правилно за цените на газа в останалите европейски страни. Тези страни реализираха доста по-изгодни доставни условия още след първото тримесечие на 2019 година

КЕВР е определила пределни цени на топлинната сила и преференциални цени за ел. силата, създадена по високоефективен смесен метод на топлофикационните сдружения в страната, в действие от 1 юли 2019 година Те важат за регулаторен интервал от една година - до 30 юни 2020 година, т.е. и в този момент.

Освен КЕВР обаче, намаляването на цената на парното и газа може да стане и по самодейност на топлофикационните сдружения и „ Булгаргаз ” ЕАД, които би трябвало да създадат точни сметки, и да внесат нужните документи в КЕВР за намаляването на цените на природния газ, топлината сила и ел. силата, създадена по високоефективен смесен метод, с цел да се отрази това на сметките на елементарните консуматори и да ги понижи.

След анонса на премиера и „ Булгаргаз ” чакаме:
КЕВР да разгласи с какъв брой и считано от по кое време ще понижи цените за парно, газ и ток на жителите с оглед оповестеното от Борисов и „ Булгаргаз ” ЕАД 40 % понижение на цената на съветския газ за България със задна дата.КЕВР да предприеме изменение на цената на ел. силата на контролиран пазар, преди приключването на регулаторния интервал до 30 юни 2020 година Това е поради обстоятелството, че ще би трябвало да се понижат и преференциалните цени на ел. силата, създадена по високоефективен смесен метод от топлофикациите.Собственикът на „ Топлофикация София ” ЕАД в лицето на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и СОС да разгласят какво понижение на цената на топлинната сила на столичните консуматори ще изискат от КЕВР и от коя дата, по отношение на изказването на изпълнителния шеф на „ Булгаргаз ” ЕАД и за понижението със задна дата, и за връщането на пари на клиентите в общ размер на 150 млн.лв. в идващите 30 дни. С какъв брой ще поевтинеят сметките на столичани за парно и газ със задна дата по отношение на оповестените от премиера 40 % по-евтин природен газ?
***

Прилагаме информация за цената на природния газ, на която „ Булгаргаз ” ЕАД продаваше на топлофикационните сдружения досега.

За интервала от 1 юли 2019 година до 30 септември 2019 година цената е 44,90 лв/МВтч без Данък добавена стойност.

За интервала от 1 октомври 2019 година до 31 декември 2019 година цената стана 44,85 лева./МВтч без Данък добавена стойност.

За сегашния интервал - от 1 януари 2020 година до 31 март 2020 година - цената на газа е 44,04 лева./МВтч без Данък добавена стойност.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР