снимка: БулфотоИталия е поредната страна, засегната в момента от огромни

...
снимка: БулфотоИталия е поредната страна, засегната в момента от огромни
Коментари Харесай

Стотици са евакуирани заради горски пожари в Италия

снимка: Булфото

Италия е следващата страна, наранена сега от големи горски пожари, които вече взеха жертви в Турция. Там към този момент има и арестувани за бедствието.

Най-малко петима души са били ранени, а стотици евакуирани, откакто горски пожари опустошиха борова гора покрай плаж в Пескара, Италия, съобщи " Гардиън ". Петгодишно момиче е било откарано в болница, само че положението му не е животозастрашаващо. 

Около 800 души бяха евакуирани от домовете си, защото пожарите не престават да са дейни на разнообразни фронтове., предава БНР.

За последния уикенд са били регистрирани над 800 пожара, основно на юг, оповестиха от италианската национална пожарна работа. " През последните 24 часа пожарникарите са направили повече от 800 интервенции: 250 в Сицилия, 130 в Пулия и Калабрия, 90 в Лацио и 70 в Кампания ", написа службата в Туитър.

Повече от 200 души бяха изведени на безвредно място от морския бряг към Катания в Сицилия.

В Испания десетки пожарникари, подкрепяни от водоспускащи самолети, се бориха с горски пожар, който избухна в събота следобяд покрай язовир Сан Хуан, на към 40 благи източно от Мадрид. 

Няма данни за потърпевши български граждани в следствие на пожарите, разразили се в област Ахея, Пелопонес в Гърция, заяви Министерство на външните работи.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР