Снимка: БулфотоФинансовият министър Владислав Горанов ще внесе в парламента стратегия

...
Снимка: БулфотоФинансовият министър Владислав Горанов ще внесе в парламента стратегия
Коментари Харесай

Министър Горанов внася стратегия за държавния дълг от 23,5 млрд. евро

Снимка: Булфото

Финансовият министър Владислав Горанов ще внесе в Народното събрание тактика за ръководство на държавния дълг за интервала 2018 - 2020 година Той беше длъжен от депутатите да показа документа при спор в края на предходната година, оповестява " Канал 3 ".

От 2015 година до октомври 2017 година държавният дълг се е нараснал с 1.4 милиарда евро или от 22.1 милиарда евро към края на 2014 година до 23.5 милиарда евро към 31 октомври 2017 година Същевременно относителният дял на държавния дълг за този интервал пада от 26.4% към 31 декември 2014 година на 23.3% към края на октомври 2017 година

По време на дебата през декември Горанов удостовери, че е срещу увеличението на преразпределението през бюджета, тъй като това значи повишаване или на държавния дълг, или на налозите, а ГЕРБ е срещу такава политика.

По думите му харченето на държавни пари в никакъв случай не може да усили стопанската система с по-голям % от размера на разхода.

Горанов уточни още, че за последните години рисковата награда на държавните скъпи бумаги на България е паднала в пъти и се приближава на страни като Словения и Чехия.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР