Снимка БулфотоЕрдоган би направил най-великата глупост в живота си, ако

...
Снимка БулфотоЕрдоган би направил най-великата глупост в живота си, ако
Коментари Харесай

Полковник от БНА: Ако Ердоган ни нападне, запасняците от Елхово ще превземат Истанбул за 12 часа...

Снимка Булфото

Ердоган би направил най-великата нелепост в живота си, в случай че реши да разшири държавните граници на Турция до " духовните ".
Това разяснява полк. Пенко Джеров, служил 30 години в " триъгълника на гибелта " - трите поделения в Грудово, Елхово и Звездец, написа socbg.eu.
" Черните полкове в триъгълника бяха подготвени да разгромят турската войска още тогава. В момента тя е доста по-слаба. В момента запасняците от Елхово могат да размажат всяка една натовска войска " - изясни полковникът.

" Вижте какво става в Северна Сирия. Няколко стотин кюрдски партизани в Африн се подиграват с десетки хиляди турска войска с танкове и самолети. Нашите бойци са доста по-добри от кюрдите. Знам го, тъй като още тогава идваха кюрди при нас да ги готвим. Несравними сме. " - добави Джеров.
Според него, огромна, и не толкоз забележима, уязвимост на турците, е тяхната плашливост. " Ние сме я изучавали в академиите. Турците са плашливи бойци. Смели са единствено когато са доста и съперникът е слаб, само че другояче се разбягват. Това го има разказано и отвън учебниците. Например Вазов го е описал в " Опълченците на шипка " - " идат като тигри, бягат като овци ". Но не е единствено там. Ако погледнете втория разказ на Вазов - " Нова Земя ", там това още веднъж е разказано - турците са смели единствено като против тях е някой сплескан. Окаже ли опозиция, бягат. " - сподели офицерът.
Това е в литературата, а в академиите е изучено доста по-подробно. На Шипка 7 хиляди опълченци разрушават 40 хилядна турска войска. " Непревземаемата " Одринска цитадела пада просто, тъй като я бранят турци, а не да вземем за пример германци, които са мощни бойци. Не е ясно бихме ли завладяли Одрин, в случай че вътре бяха самите немци. Крепостта е строена от тях, само че без да регистрират какви ще са бойците вътре.
" Трите полка от " триъгълника " бяха задоволителни да създадат пробив и да нахлуят в Истанбул за 12 часа. След това популацията на града ще се трансформира в пленник и Турция ще би трябвало да подписа мир. Това беше концепцията ни. Ако не сключеше мир, имахме даже проект за нахлуване в Мала Азия и завладяване на Анкара до 10 дни. Всичките проекти бяха основани на действителни боеве с турците от предишното, в които е измерена тяхната успеваемост като бойци. Не е пресилено да се каже, че един българин с лекост побеждава 10 турци. " - изясни военният.
" Не е правилно, че задачата на армията ни е била да издържи 3 дни, до момента в който дойдат руснаците от Одеса. Това бяха пропагандни клишета, с цел да заблуждаваме врага. Целта ни постоянно е била да разгромим сами турците и да завземем Истанбул. Точно това ще се случи, в случай че Ердоган се изправи против запасняците от Елхово... " - уверен бе полковникът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР