Снимка БулфотоБрекзит влезе в сила. Какво се променя от 1-ви

...
Снимка БулфотоБрекзит влезе в сила. Какво се променя от 1-ви
Коментари Харесай

Великобритания вече не е част от митническия съюз и вътрешния пазар на Европейския съюз

Снимка Булфото

Брекзит влезе в действие. Какво се трансформира от 1-ви януари "

От през днешния ден Англия към този момент не е част от митническия съюз и вътрешния пазар на Европейския съюз. След 47 години участие страна дефинитивно напусна общността.

Въпреки комерсиалното съглашение, по границите с Oбединеното кралство от през днешния ден се връщат инспекциите и митническата администрация.

Всичко стартира с един въпрос пред 2016 година - " Оставаме или напущаме "? По-голямата част от британците избраха да изоставен Евросъюза. Малко повече от четири години след референдума желанието им към този момент е
факт. Англия не е част от митническия съюз и от вътрешния пазар. Според Борис Джонсън това е популярен миг за страната му.

" Когато слънцето изгрее в утрото на 2021-ва, ще го посрещнем с убеденост, че с изключение на да бъде пионер при имунизирането, Англия към този момент е свободна да прави нещата друго, а в случай че се постанова - и по-добре от нашите другари от Европейски Съюз. Това е страховит миг за страната ни. Свободата ни е в нашите ръце и единствено от нас зависи какво ще вършим с нея ", сподели Борис Джонсън.

От през днешния ден се връщат митническите и гранични инспекции, което значи, че прекосяването на границата с Обединеното кралство ще става по-бавно и ще е обвързвано с повече формалности и администрация. До 1 октомври тази година ще можем да влизаме с страна с европейските персонални карти, по-късно пътуването ще става единствено интернационален паспорт. Европейската здравна карта стопира да важи в Обединеното кралство, връща се и роумингът.

Краткият престой на европейците във Англия остава безвизов, само че в случай че желаете да живеете или следвате там към този момент ще е нужна виза.

Въпреки неналичието на мита, компаниите, които търгуват с Англия, ще би трябвало да попълнят повече документи и формуляри, тъй като страната към този момент е трета страна за Европейски Съюз и европейското право не важи за нея.

Лондон избра да не взе участие в европейската стратегия за продан на студенти Еразъм плюс. Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че страната му счита да да сътвори своя стратегия за продан на студенти, само че по кое време тъкмо ще
стане това към момента не е ясно.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР