Близки на загинали при катастрофи поискаха оставката на столичния общински

...
Близки на загинали при катастрофи поискаха оставката на столичния общински
Коментари Харесай

Близки на загинали в катастрофи искат оставката на общинар, предизвикал сблъсък

Близки на починали при произшествия желаеха оставката на столичния общински консултант Благовест Георгиев,

Днес, представители на фондацията “Ангели на пътя ” изявиха предпочитание да участват на съвещанието на Столичния общински съвет, с цел да изискат още веднъж напускането на Георгиев от градския парламент.

" Тук сме поради десетки фамилии, които са потърпевши, и държанието на хора като Благовест Георгиев. Затова просто не можем да приемем оттук насетне политици да дават подобен отрицателен образец на обществото, тъй като всеки надолу си споделя, че откакто те могат да го вършат, вместо да дават образец, че те могат да си разрешат да карат пияни, дрогирани и нападателни, за какво и аз да не го върша, и да им се разминава, и в действителност тъкмо това се прави. На всички равнища към този момент всеки си го разрешава и в действителност му се разминава, посредством по-късно и на нашата правосъдна система, която нормално дава условни присъди или ниски ефикасни присъди ", съобщи пред БНР Нинела Върбанова, съпредседател на съдружие " Ангели на пътя ".

Върбанова губи своя брат при злополука, провокирана от водач използвал марихуана.

Веднага след случая Благовест Георгиев беше изключен от ПП-ДБ-СС. Общински съветници от всички политически групи в Столичния общински съвет приканиха общинския консултант да подаде оставка, само че той не го направи и остана самостоятелен общинар. Георгиев беше отхвърлен и от всички комисии в СОС. Тъй като остана самостоятелен общински консултант обаче, остана в една от комисии, защото това е наложително условие. Парадоксалното е, че преди случая Георгиев бе член на Комисията по сигурност на придвижването.

Според представители на “Ангелите на пътя ” наличието на Георгиев в СОС след злополуката дава сигнал, че сходно държание на пътя остава безнаказано.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР