Словашкият премиер се бори за живота си след като беше

...
Словашкият премиер се бори за живота си след като беше
Коментари Харесай

Българка в Словакия: Хората тук са много шокирани

Словашкият министър председател се бори за живота си откакто беше прострелян няколко пъти от 71-годишен мъж. Какво е чувството у хората в Словакия във връзка с сигурността? Коментар по тематиката в NOVA NEWS направиха Ивета Чижниар, българка, живееща в Словакия, някогашният заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Милен Иванов и журналистът от Българска национална телевизия Николай Кръстев.

" Хората тук са доста шокирани. Но даже на формалните конференции политиците си разменят обвинявания ", споделя българката Ивета Чижниар.

Николай Кръстев разяснява красноречията във връзка с личността и претекстовете на стрелеца. " Изплуваха доста нови детайлности - бяха открити фотоси на стрелеца с паравоенната организация " Словашки бранници ", която има връзка с " Нощните вълци " на Путин ", означи журналистът.

По думите на доцент Милен Иванов поляризацията на словашкото общество се случва на всички равнища в страната. " Тази поляризация прониква и в службите – тя ослепява системата за сигурност ", сподели той. Бившият заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи счита още, че покушението е " интервенция, подготвяна дълго време ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР