Google обяви, че добавя нови функции за сигурност в мобилната

...
Google обяви, че добавя нови функции за сигурност в мобилната
Коментари Харесай

До няколко месеца всички телефони с Андроид ще получат защита срещу кражба от Гугъл

Google разгласи, че прибавя нови функционалности за сигурност в мобилната операционна система Android. Една от тях ще засича, в случай че телефонът е откраднат и ще задейства спомагателни отбрани.

Theft Detection Lock ще разпознава необикновени придвижвания на устройството, които може да подсказват, че то е ненадейно взето от ръцете на потребителя, че е вдигнато внезапно от маса и така нататък В такива обстановки системата автоматизирано ще заключва екрана и данните, съобщи " Вести ".

Гугъл споделя, че системата ще следи и за други критерии, само че не дава детайлности, с цел да не оказва помощ на крадците. Компанията добавя, че устройството ще се самозаключва и в случай че засече, че някой се пробва да му спре мобилната връзка, с цел да предотврати далечен достъп от профила на потребителя. При опит за връщане на фабричните настройки, също ще има спомагателни претенции за верификация на профила.

Освен това през онлайн профила си, потребителят ще може да подава команда към телефона да се заключи от отдалеченост. Същото ще може да се направи и през друго устройство, като тогава потребителят ще би трябвало да потвърди правата си над профила посредством телефонен номер, въпрос за сигурност или друга инспекция.

Функциите ще бъдат внедрени за всички устройства, които употребяват Android 10 или по-нова версия. Това ще стане посредством актуализация чрез Гугъл Play и процесът ще отнеме няколко месеца.

Android 15 ще добави и още благоприятни условия, в това число " скрита зона " в телефона. В нея потребителят ще може да слага приложения и файлове, които ще бъдат заключени с спомагателен ПИН код.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР