Снимка БулфотоБългарската независима електроенергийна борса работи по правилата на ЕС.

...
Снимка БулфотоБългарската независима електроенергийна борса работи по правилата на ЕС.
Коментари Харесай

Петкова: Електроенергийната борса работи изключително добре

Снимка Булфото

„ Българската самостоятелна електроенергийна борса работи по разпоредбите на Европейски Съюз. Нашата борса работи извънредно добре. Тя започва през 2016 година и за три години се разви извънредно сполучливо. Налице е цялата палитра от платформи, на които може да се търгува електрическа сила “. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание министърът на енергетиката Теменужка Петкова, оповестява БГНЕС.

Петкова пристигна в Народното събрание, с цел да взе участие в съвещанието на парламентарната Комисия по енергетика, където дружно с управлението на КЕВР, представители на бизнеса и производителите на електрическа сила трябваше да дискутират положението на свободния пазар на електричество у нас, както и вероятните законодателни решения, само че то бе отсрочено. Преди дни едрият бизнес изиска още веднъж оставката на шефа на Националната електрическа компания (НЕК) Петър Илиев, който индустриалците упрекват в лобизъм поради забележителното повишаване на тока за бизнеса в България.

Министър Петкова увери, че приоритет на държавното управление е да обезпечи положителни условия за развиване на бизнеса, както и че ще търси решение на всеки един проблем. „ Това, което аз бих посъветвала бизнеса и дребните предприятия, е да поставят старания и да търсят покупка на електрическа сила на база на двустранни контракти. Това им подсигурява предвидимост във връзка с разноските и една по-голяма резистентност по отношение на производството, което те реализират “, изясни министър Петкова.

Тя акцентира, че може да се приказва за законодателни промени в тази област едвам, откакто бъде осъществен сериозен разбор, както и напомни, че всеки, който разполага с данни за някакви нарушавания, може да сезира КЕВР.

От своя страна ръководителят на КЕВР Иван Иванов отхвърли коментар по тематиката и акцентира, че ще направи подобен, откакто се организира отсроченото през днешния ден съвещание на парламентарната енергийна комисия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР