Снимка: Булфото, архивТурският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Армения

...
Снимка: Булфото, архивТурският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Армения
Коментари Харесай

Ердоган: Армения трябва да се изтегли от земите на Азербайджан, които е окупирала

Снимка: Булфото, списък

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Армения би трябвало неотложно да се изтегли от земите на Азербайджан, които е окупирала, и че е време да се постави завършек на рецесията в Нагорни Карабах - сепаратистки регион в Азербайджан, ръководен от етнически арменци, заяви Българска телеграфна агенция.

Най-малко 21 души бяха убити през днешния ден във втория следващ ден на яростни конфликти сред Армения и Азербайджан поради Нагорни Карабах.

Арменските сепаратисти от Нагорни Карабах споделиха, че Азербайджан е почнал през вчерашния ден атака против тях и че са нанесли тежки загуби на неговата войска. Министерството на защитата на Азербайджан разгласи, че неговата войска е подхванала контраатака след офанзива на сепаратистите. Ердоган също по този начин подлага на критика Минската група в Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), включваща Русия, Франция и Съединени американски щати, за неспособността й да реши обстановката в Нахорни Карабах.

" Съединени американски щати, Русия и Франция до днешния ден, близо 30 години, не съумяха да решат този проблем. А в този момент всички те дават препоръки ", съобщи турският президент за телевизия НТВ.

Баку и Ереван спорят за принадлежността на Нагорни Карабах от февруари 1988 година, когато регионът разгласи излизането си от състава на Азербайджанската ССР. По време на въоръжения спор през 1992-1994 година Азербайджан загуби контрола над Нагорни Карабах и няколко прилежащи към него региона.

" Азербайджан чака 30 години за решаването на този проблем, в този момент той прави това независимо. Незабавното освобождение от Армения на окупираните земи на Азербайджан ще открие пътя за определяне на мир и непоклатимост в района. Кризата в региона, почнала с окупацията на Нагорни Карабах, би трябвало да завърши ", акцентира Ердоган.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР