Снимка Булфото, архивСиндикат на словенските селяни е поискал оставката на

...
Снимка Булфото, архивСиндикат на словенските селяни е поискал оставката на
Коментари Харесай

Мечки и вълци тероризират словенски села, селяни искат оставката на министъра на околната среда

Снимка Булфото, списък

Синдикат на словенските селяни е изискал оставката на министъра на околната среда Симон Зайц, който счита за виновен за огромните вреди, нанасяни на селското стопанство от мечки и вълци, съобщи Танюг.

Синдикатът упреква Зайц за последното нахлуване на глутница вълци над стопанство покрай югозападния град Пивка, при което вълците за една нощ са умъртвили 12 овце, и то на пасбище, предпазено с електропастир и кучета пазачи. Според селяните Зайц е отговорен и за общото неприятно ръководство на дивите животни, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Държавата би трябвало да дефинира оптималния брой мечки и вълци, които нашите гори могат да понесат, тъй като за подобен брой просто няма храна ", съобщи Флорян Петернел от синдиката, в който членуват селски стопани и притежатели на гори.

Той се базира на изследвания, съгласно които в Словения могат да оцелеят единствено към стотина кафяви мечки, а съгласно някои източници техният брой е към хиляда.

Що се отнася до вълците, в горите могат да оцелеят единствено две глутници, а се счита, че вълците сега са над 100, уточни още Петернел.

Словенското държавно управление тази пролет позволи отстрела на близо 200 мечки и 11 вълка. Защитниците на дивите животни обаче се оповестиха срещу лова, като обявиха, че квотите за отстрел на мечки и вълци за тази и идната година са прекомерно високи.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР