Снимка Булфото, архивШест нерегламентирани обекта, между които и работещо заведение,

...
Снимка Булфото, архивШест нерегламентирани обекта, между които и работещо заведение,
Коментари Харесай

Николина Ангелкова с изненадваща проверка на плажа в Шкорпиловци - откри сериозни нарушения

Снимка Булфото, списък

Шест нерегламентирани обекта, сред които и работещо заведение, откри инспекция на министъра на туризма Николина Ангелкова на морски плаж „ Шкорпиловци-юг “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма. За плажа е разгласен търг за отдаване чартърен и сега се употребява безпричинно. " От поставените табели проличава, че се събират такси за шезлонг и чадър, което е в цялостно нарушаване на закона ", разяснява министърът, написа " Пик ". 

Във връзка с нарушаванията сме предложили промени в наредбите на ЗУЧК за административни санкции и санкции за неохраняемите плажове, които плануват санкции от 10 хиляди до 50 хиляди според от това дали нарушителят е физическо или юридическо лице. В ЗУЧК в този момент липсват съответни разпореждания за неохраняемите плажове. Министърът съобщи, че по проблема в Шкорпиловци министерството неотложно ще сезира кмета на община Долни чифлик, с цел да се започва процедура по унищожаване на заведението на плажа, а по повод събирането на такси би трябвало да се произнесе Комисията за отбрана на потребителите. Заведението би трябвало се отстрани, тъй като плажът е неохраняем и няма утвърдена от мен скица, неразрешено е да се събират такси за чадъри и шезлонги.

По отношение на плаж Кабакум, за който се получиха сигнали за замърсяваща шахта, министърът разясни, че инспекцията на Министерството на туризма е посочила, че би трябвало да се подхващат незабавни дейности от общината, Регионална инспекция за опазване на околната среда и РЗИ, да се установи дали течът замърсява морето и каква е структурата. Констатираното е отвън пълномощията ни, само че имаме увещание от другите институции, че ревизират, и чакаме мнения, с цел да дадем предписанията си, уточни още министърът. Тя акцентира също, че по сигнали се прави геодезично снимане от специалисти на ведомството за съотношението на свободна и заета от плажни такъми зона. " Разположението на зоните на плажа зависи от концесионерите и наемателите, ние следим да има равнопоставеност сред двете зони ", заключи министърът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР