Снимка: Булфото, архивПравителството отпусна над 210 милиона към бизнеса за

...
Снимка: Булфото, архивПравителството отпусна над 210 милиона към бизнеса за
Коментари Харесай

Правителството отпусна над 210 милиона към бизнеса за борбата с подледиците от Ковид

Снимка: Булфото, списък

Правителството отпусна над 210 милиона към бизнеса за битката с подледиците от Ковид. Точната сума е 211 379 100 лв.. Това стана ясно на днешното съвещание на Министерския съвет, оповестява Българска национална телевизия.

Кабинетът даде единодушие Управляващият орган на ОПИК да подписва контракти за даване на безплатна финансова помощ над избрания бюджет на оперативната стратегия.

Одобрението на препоръчаното наддоговаряне на бюджета на програмата ще разреши на Управляващ орган на ОПИК да започва нови ограничения за поддръжка на Малките и междинните предприятия, ориентирани към обезпечаване на оборотен капитал за предприятията, наранени от пандемията COVID-19.

Целта на поддръжката е да се подкрепят МСП да оцелеят и да възстановят своята активност във към момента несигурната икономическа конюнктура посредством даване на поддръжка под формата на оборотен капитал.

Одобреното наддоговаряне ще има краткотраен темперамент, като наддоговорените средства ще бъдат възобновени от идно в допълнение финансиране от механизма REACT-EU за ОПИК за 2021 година.

С друго решение на Министерския съвет е утвърден планът за изменение на Оперативната стратегия " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз. По този метод се обезпечават спомагателните 211 379 100 лв., които ще бъдат ориентирани към МСП, наранени от пандемията COVID-19.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР