Снимка Булфото, архивОбширна зона с ниско атмосферно налягане ще определя

...
Снимка Булфото, архивОбширна зона с ниско атмосферно налягане ще определя
Коментари Харесай

Следващите дни: И прах от Африка ни посипва заедно с дъжд, мълнии и градушки

Снимка Булфото, списък

Обширна зона с ниско атмосферно налягане ще дефинира времето над Централна и Източна Европа в идващите дни. България попада в нейната външна страна и няма да усетим цялата й гняв, която към този момент удари елементи от Сърбия, Румъния, Италия и Германия, само че се чака дъжд, мълнии, градушки, съобши Нова тв. Днес до обяд облачността ще е раздрана до слънчево време.

``
реклама

Очаква се преваляванията да стартират по-късно следобяд от запад на изток. Ще обзет поредно Западна България, а по-късно и централните региони на Дунавската низина. Има условия за бурна гръмотевична интензивност и градушки. Температурите денем – от 23 до 28 градуса. Вятърът ще е със скорост към 20-30 километра в час в източна България. Около обяд ще се усили в югоизточна България със скорост до 40-50 километра в час. Рискът от поройни наводнения е дребен, само че въпреки всичко го има по притоците на Огоста, нейното долно течение към Козлодуй, както и по долните течения на реките Вит и Осъм.

По Черноморието ще е без превалявания. Облачността – раздрана до слънчево време. Температурите – сред 22 и 26 градуса. В планините на Западна България ще е облачно с превалявания в следобедните часове. Ще има и гръмотевични стихии.

До края на седмицата чакаме валежи с гръмотевици в понеделник и вторник. Вторник ще са по-значителни в Източна България. Кратко мъртвило в сряда със слънчево време. След това – към и на празника 24 май ще е дъждовно. Дневните температури малко ще се намалят, само че все по този начин ще се двоумят към 23-24, до 25 градуса.

Страната ни продължава да е в плен на пясъка от Северна Африка. Концентрацията му ще се усили в понеделник и вторник. Според прогнозите на гръцките метеоролози облакът би трябвало да се изтегли до 23 май. Дотогава по колите, прането, балконите ще има повече прахуляк, а дъждовете ще са кални.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР