Снимка: Булфото, архивДемократична България“ иска оставка на енергийния министър и

...
Снимка: Булфото, архивДемократична България“ иска оставка на енергийния министър и
Коментари Харесай

„Демократична България“ иска оставка на енергийния министър и спиране на АЕЦ „Белене“

Снимка: Булфото, списък

„ Демократична България “ желае оставка на енергийния министър и окончателното прекъсване на АЕЦ „ Белене “. Поводът за това е последното писмо на Европейската комисия, съгласно което площадката за АЕЦ „ Белене “ няма лиценз и България не може да избира стопански оператор, който да довърши плана.

От партията декларират, че би трябвало напълно нова процедура по координиране на плана с Европейска комисия. Те показват, че до този миг министър Петкова постоянно е твърдяла, че известието (съгласуването) от Европейска комисия от 2007 година за плана „ Белене “ е в действие, само че това е опровергано през ноември 2018 година в писмо от Европейска комисия до евродепутата Светослав Малинов.

„ Става ясно, че през 2019 година Европейска комисия е изпратила писмо до министър Петкова, в което категорично я е уведомила, че възможното обновяване на плана съставлява нов капиталов план и цялата процедура би трябвало да стартира отначало. В последното писмо Европейска комисия показва цялостна последователност по въпроса и декларира, че това е належащо, с цел да може да се извърши всеобхватна оценка на новия план и цялостното му сходство с Договора за Евратом и вторичното законодателство по него...Въпреки това министър Петкова продължава да заблуждава обществеността и евентуалните вложители, че известието от 2007 година е в действие “, пишат от „ Демократична България “ и питат кой ще заплаща, в случай че някой от евентуалните вложители заведе дело за нанесени вреди от погрешна информация.

От партията означават, че Европейска комисия желае нова информация за плана, защото регионът на Белене се намира в сеизмично дейна зона и с това изказванията на ръководещите за липса на сеизмичен риск изцяло се опровергават.

Те прецизират, че публикуването на поканата за заявяване на интерес за стратегически вложител в Официален вестник на Европейски Съюз по никакъв метод не значи, че Европейска комисия е одобрила плана, каквито внушения министър Петкова неведнъж е правила.

Партията декларира още, че оповестеният от държавното управление необвързващ меморандум сред Росатом, Фраматом и Дженерал Електрик за консорциум в границите на процедурата за избор на стратегически вложител може да докара до започване на произвеждане за определяне на нарушаване против България.

Освен това от процедурата за избор на стратегически вложител обаче е ясно, че доставчикът на нуклеарно гориво е съдбоносен.

От известието излиза наяве, че Европейска комисия счита, че бъдещото сдружение ще бъде държавна благосъстоятелност на България посредством мажоритарно присъединяване, само че до момента ръководещите са заявявали, че страната ще взе участие единствено с актуалните активи, само че не и с парични средства, разясняват от партиятя.

„ Демократична България “ напомня, че прекратяването на плана АЕЦ „ Белене “ е докладвано от страна на държавното управление пред интернационалната общественост с два отчета: през 2013 година и през 2014 година

От партията предизвестяват, че е въпрос на време властта да изиска държавни гаранции по „ Белене ”, което ще трансферира рисковете и разноските върху всички данъкоплатци.

Затова съгласно тях е извънредно време за дефинитивно преустановяване на плана и прекъсване източването на парите на данъкоплатците в неефективни и морално остарели планове. Те считат, че даването на площадката за индустриална зона ще бъде опция за връщане на част от направените до момента вложения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР