Снимка: БГНЕС Бившият финансов министър от правителството на Любен Беров

...
Снимка: БГНЕС Бившият финансов министър от правителството на Любен Беров
Коментари Харесай

Бившият финансов министър Стоян Александров е обвинен в лихварство


Снимка: БГНЕС

Бившият финансов министър от държавното управление на Любен Беров и учител в УНСС Стоян Александров е упрекнат за практикуване на противозаконна банкова активност, оповестиха в четвъртък от прокуратурата, представени от БГНЕС.

Той е бил притеглен към наказателна отговорност за две покупко-продажби, само че към този момент от държавното обвиняване не дават повече детайлности.

Софийската градска прокуратура образува инспекция за лихварство против Александров през септември 2016 година, като тогава бе оповестено, че обгръща интервала сред 2002 и 2016 година Тя бе предшествана от репортаж на бТВ, в който трима души описаха, че са взели заеми от финансиста при наказателни лихви от 0.5% за ден просрочие.

Един пострадалите даже твърдеше, че се е подписал под контракт за 306 800 $, а е получил единствено 260 000 $ и всичко било доказуемо, тъй като парите са преведени по банков път. Длъжниците на Александров го упрекваха и подправяне на документи.

Наказанието за лихварска активност е от три до пет години затвор и конфискация на до половината от имуществото. Стоян Александров бе несполучлив кандидат-кмет на София от Българска социалистическа партия през 2003 година, а за последно бе определен за консултант в Столичния общински съвет от листата на „ Движение 21 “.

Очаквайте детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР