Снимка: AutoMedia.bg Скъпите автомобили, обогатени с историята на известните им

...
Снимка: AutoMedia.bg Скъпите автомобили, обогатени с историята на известните им
Коментари Харесай

Продават Rolls-а на Мохамед Али

Снимка: AutoMedia.bg
Скъпите коли, обогатени с историята на известните им притежатели, са като подранили коледни дарове за уредниците на аукциони, написа AutoMedia.bg.

Точно в тази обстановка се оказаха в Bonhams, когато при тях се появи кабриолета Rolls-Royce Silver Shadow Mulliner Park Ward от 1970 година, като по-впечатляващо от дългото име на колата е това на предходния й притежател – боксовата легенда Мохамед Али.

Али е купил първокласния кабриолет през 1970 година и го е карал в продължение на 6 години, сочат документите на колата. От аукционната къща настояват, че Rolls-ът не е бил реставриран и се намира в много положително положение. А що се отнася до това какъв брой е необичаен – от Rolls-Royce потвърдиха, че от модела Silver Shadow Mulliner Park Ward са съединени едвам 272 коли с ляв волан.

След като Али продава автомобила, той се озовава в Холандия, а в този момент излиза на търг в Белгия.

Лошата вест за продавача обаче е, че сега този модел върви много на ниска цена на пазара на ретро коли. Според Bonhams на идния търг би могло да се реализира цена от 50 000 до 70 000 $. Съвсем неотдавна се появи кабрио от същата серия, което е в положение за присъединяване в конкурс, само че без звезден притежател и оценката му беше 49 000 $.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР