Смята се, че билките във Валпургиевата нощ придобиват чудодейна сила.Своето

...
Смята се, че билките във Валпургиевата нощ придобиват чудодейна сила.Своето
Коментари Харесай

Вижте какво трябва да правите когато настъпи “Нощта на вещиците”

Смята се, че билките във Валпургиевата нощ получават чудодейна мощ.

Своето название най-шеметната нощ в годината получава в чест на монахинята, а след това и светица – Валпургия. В листата на светците нейният ден е 1 май, само че тъкмо през нощта на

От памтивека празникът в чест на идващото лято е отдаден на слънцето, плодородието и мъжката мощ. По метода на противоборството последователно се появяват и съмненията, че нечистите сили няма да оставят по този начин нещата и ще се опитат да попречат на хората да се разтоварят от сметките за парно и ток.

В Германия, Финландия, Швеция, Естония, Литва, Латвия, Румъния и Чехия, където този празник се отбелязва казусът с раздутите сметки не съществува, само че вещиците си провеждат нещо като симпозиум на връх Брокен в планината Херц, с цел да обменят последни злословия и да обменят отзиви за най-новите модели метли.

Валпургиевата нощ се отбелязва в цяла Централна и Северна Европа. Хората посрещат пролетта и палят огньове, с цел да пропъдят вещиците. Програмата на празника не се трансформира към този момент повече от 100 години: старинни танци и обичайни огньове в навечерието на Валпургиевата нощ.

– В Бавария шегаджии мажат входните брави с паста за зъби, реалокират вратите на друго място и вадят връзките от обувките. Нещо като просрочен 1 април.

– В Скандинавия палят огньове, с цел да привлекат пролетта, прогонят духовете или да се избавят от натрупалия се през зимата отпадък.

– В Чехия в навечерието на Валпургиевата нощ посипват прага с пясък или трева, с цел да не могат вещиците да влязат в дома, до момента в който не преброят всички песъчинки и стръкчета.

– Финландците считат, че в последния ден на април няма нито едно нагорнище на рид, където да не седят вещици.

Смята се, че билките във Валпургиевата нощ получават чудодейна мощ. Ако забъркате с тях запарка за обичания, той ще не помни за всички останали дами по света.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР