Смяната на руския посланик у нас няма нищо общо с

...
Смяната на руския посланик у нас няма нищо общо с
Коментари Харесай

Москва: Рокадата на посланици в България не е заради изгонените руски шпиони

Смяната на съветския дипломат у нас няма нищо общо с изгонването на съветски шпиони от България. Това сподели Мария Захарова, представител на съветското Министерството на външните работи наредовния си брифинг с публицисти, излиза наяве от качена информация на посолството на Москва у нас на страницата му във Facebook.

Това е първи коментар на Русия за промяната на посланици в България, направена при започване на годината. На 15 януари Москва заяви, че Владимир Путин е назначил на мястото на Анатолий Макаров, който заемаше поста от 2016 година

Митрофанова не е посланик от кариерата, само че е работила с Ирина Бокова в ЮНЕСКО. Двете са учили едновременно в Московския държавен институт по интернационалните връзки.

Запитана дали Елеонора Митрофанова е назначена за дипломат на Русия в България, защото мандатът на предшественика ѝ Анатолий Макаров е обвързван с многочислени случаи на откриване на съветски шпиони в посолството на страната, и затова - той се е провалил, Мария Захарова дава отговор:

" Ако у редица страни се е изострила шпиономания, това няма никакво отношение към съветските посланици. Има исторически способи за разрешаването на комплицираните обстановки, в това число и с експулсирането на дипломати. Няма да ви разкрия огромна загадка, в случай че ви кажа, че и страните от така наречен " групов Запад " изгонват дипломати един след различен, само че всичко това става в границите на приличия, както е било и преди. Когато това става с огромен размах, обществено, с приключването на информацията в медиите, със свадите по вестници - това са политически акции. Ето за какво случилото се няма никакво отношение към активността на посланика на Русия Алексей Макаров, която беше ефикасна и добросъвестна. Що се отнася до Елеонора Митрофанова - тя е ослепителен посланик, умел договарящ, многостранна персона. Надявам се, че на вас ще ви провърви и някой ден тя ще ви даде изявление. Общуването с подобен човек е огромна чест ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР