Смяната на икономическия модел е голяма цел, но резултатът е

...
Смяната на икономическия модел е голяма цел, но резултатът е
Коментари Харесай

Вълчетата на Радев срещу Фамилията на Борисов

Смяната на икономическия модел е огромна цел, само че резултатът е непретенциозен
Докато борбата за правосъдната система влиза в предизборна кулминационна точка, на политико- икономическия фронт конфликтът сред законите на мафията и на глутницата занапред ще се разгаря. Приятелският кръг на някогашния министър председател Борисов, показан в международните медии като балканско копие на мафиотска фамилия, отстъпи крачка обратно, с цел да даде преимущество на новите попълнения в  стратегическия съвет на президента Радев.

Млади, въодушевени работохолици

те са част от огромната международна финансова глутница, разпознаваща себе се в някой воин от " Вълкът от Уолстрийт ".Дипломите от влиятелните университети и визитките от водещите капиталови компании ги изстреляха на управническия връх във финансово-икономическия сектор на страната.Един от тях държи в ръцете си ориста на 30 милиарда евро, които би трябвало да получим от Европа с Националния проект за възобновяване и резистентност. Вторият ръководи близо 120 милиарда сметки на държавния бюджет.Третият, като министър на стопанската система, получи правата да се разпорежда с 4-те милиарда активи на държавната ББР.Вече близо месец Кирил Петков сполучливо заменя утринните брифинги на НОЩ, като среща цялата общност с настоящото финансово здраве на банката - огласи огромните заеми, сподели елементи от договорите, изиска оставките на надзорниците, заплаши със смени в управителния съвет, разгласи новите предпочитани заеми. Дали те ще се осъществят до края на неговото ръководство, следва да забележим. Както и до каква степен вижданията му за бъдещето на ББР като банка на новаторския малък бизнес са съвместими с акционерното й присъединяване в многомилиардния фонд по плана " Три морето ", от който ще се кредитират структуроопределящи посоки за новата зелена и цифрова стопанска система.

Засега факт е, че кандидат-надзорниците към момента се правят оценка от Българска народна банка

централната банка стартира цялостна инспекция в ББР, а вкарването на името на Пеевски се оказа блестяща подгряваща акция на Петков преди налагането на американските наказания по закона " Магнитски ".Ако служебният кабинет е единствено временен при промяна на управляващите, наличието на следващите юпита в ръководството дава редица преимущества. Но в случай че терзанията на ГЕРБ, че това държавно управление има огромни шансове да разшири времевия си небосвод, са основателни, ще излязат и минусите.Не единствено от неналичието на опит. Но и поради законите на вълците - при тях народност няма, престиж не се постанова, той се показва, а силата заменя опита.През последните 20 години видяхме този модел при " царските вълци ", а след това и при прокопиевия вълк - Дянков. Друг е въпросът, че по тяхно време на мода към момента беше героят на Майкъл Дъглас - покаялият се Гордън Греко, до момента в който в този момент кумир е Леонардо ди Карпио в ролята на прословутия борсов сътрудник.В днешните спешни времена на промени, в Америка същинският Вълк на Уолстрийт - Джордан Белфърт, е застрашен от стотици каузи и банкрут на компанията му. В Италия пък Джовани Бруска, килърът на италианската легенда за битка против мафията - Джовани Фалконе, умерено напусна прибързано пандиза поради примерно държание.В същото време, там някъде, в България, борбата сред мафията и вълците продължава да има за цел изчегъртване на модела, само че като резултат към този момент удря единствено държавността.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР