Смяна на посоката на ветровете в комбинация с голямата жега

...
Смяна на посоката на ветровете в комбинация с голямата жега
Коментари Харесай

Ветровете смениха посоката си, отново разпалиха пожарите край Сидни

Смяна на посоката на ветровете в композиция с огромната горещина още веднъж утежниха ситуацията с пожарите в Югоизточна Австралия, написа Би Би Си.

Ветровете в щатите Нов Южен Уелс и Виктория доближават до 130 километра в час, а на доста места е 40 градуса или даже повече.

В градчето Пенрит западно от Сидин бяха регистрирани 48,9 градуса в събота, което съгласно някои източници е било най-горещото място на Земята през вчерашния ден.

Тези метеорологични условия не разрешиха на пожарникарите да вземат преимущество в битката с огъня, която върви непрекъснато към този момент седмици наред.

Пожарите лишиха живота на най-малко 23 души, а над 1200 къщи и парцели бяха унищожени.

Австралия активизира още 3000 бойци от запаса, с цел да се бори с огнената буря.

Два военни кораба натовариха стотици евакуирани, които прекараха няколко дни на плаж в град Малакута, обградени от пожарите от всички страни.

Пожарите нанесоха повреди и на два електрически подстанции, като заплашиха зареждането на части от многомилионната метрополия на Сидни.

По медиите непрестанно текат предизвестия за заплаха или заповеди за евакуация на дадени обитаеми места.

Федералното държавно управление на Австралия отпусна 20 милиона $ за обезпечаването на още 4 самолета, пригодени за гасене на пожари. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР