"Смутен съм от избора на място за провеждане на преговори

...
"Смутен съм от избора на място за провеждане на преговори
Коментари Харесай

Ляв политик анатемоса преговорите в мола. Там се върти търговия

"Смутен съм от избора на място за осъществяване на договаряния сред парламентарно показани партии - вместо в парламентарната зала, те организират консултациите в мол. Това наподобява като търговия. Такива договаряния не би трябвало да се предават онлайн, тъй като всеки от участниците първо се грижи за обществения и политическия си имидж и по-малко за експертното си начало ". Това разяснява пред БНР журналистът и политик Велизар Енчев.

Според него президентът Румен Радев неприемливо удължава периода за привикване на Народното събрание. "Утре стават две седмици от провеждането на парламентарните избори. България се намира в тежка икономическа рецесия. А това, че бюджетът за новата година ще се гласоподава чак в края на януари, приказва за съществени проблеми. Всеки ден закъснение на свикването на Народното събрание не е в интерес на жителите на България ".

Енчев уточни, че "наблюдаваме преформатиране на политическото пространство под режисурата на Съединени американски щати и със сценарист, режисьор и конструктор Румен Радев ".

"Крушението на Българска социалистическа партия на изборите се дължи на основаването на политическия план "Продължаваме смяната ", добави журналистът и още, че "десетки структури на Българска социалистическа партия в страната работиха за Политическа партия ".

"Те слагат знак на тъждество сред Румен Радев, който харесват, и Политическа партия. Това е много наивно. Машините, опозицията и Радев доведоха до тежките резултати на Българска социалистическа партия, до нулирането на Мая Манолова, до тежкия удар върху Демократична България и ненапълно на резултатите на Има Такъв Народ ".

По тематиката за РСМ и позицията на новата коалиция Енчев акцентира, че държавното управление е длъжно да бъде в синергия със стратегическите национални ползи на България. "Силният напън е реалност, само че ние сме член на Европейски Съюз и ние имаме право на несъгласие. Никой не може да принуди една страна член да промени мнението си. Въпросът е дали новата коалиция ще има гръбнак да устои на този външен напън ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР