SMS до уволнения директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов

...
SMS до уволнения директор на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов
Коментари Харесай

Скандален sms предхождал проблемите в СМГ

SMS до уволнения шеф на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов е предшествал експлоадирането на абсурда със СМГ, оповестява "Офнюз ". Съдържанието му прочете ръководителят на Съюза на математиците в България (СМБ) акад. Петър Кендеров пред депутатите от просветителната комисия, министъра на образованието, публицисти, учители от СМГ и членове на настоятелството ѝ.

"Г-н Директор, обади ми се, в случай че обичаш, тъй като на следващия ден ще бъда при госпожа Фандъкова да разясняваме поддръжката на СМГ на някогашни сътрудници и доносници. Кендеров (обвързаността му с някогашната Държавна сигурност е оповестена два пъти от Комисията по досиетата - през 2011 и 2014 година - бел. ред.) няма да получи дилемите и СМГ няма да може да организира надпреварата. Ще стане скандал и Кендеров ще го отнесе, само че първата офанзива на родители и възпитаници ще бъде против шефа. Имам най-хубави усеща към теб.. Приятелски те предизвестявам, че въпросът е сериозен. Действията на твоите учители са в поддръжка на Корнелия (Нинова - бел. ред.), а не на ГЕРБ. Естествено е виновността да се насочи към шефа, което не бих желал да се случи. Сава "

"Сава " е Сава Гроздев - ръководител на избраната от МОН национална комисия за математическото съревнование "Европейско кенгуру " и началник на едноименното съдружие, което е един от уредниците на надпреварата тази година. Другият е СМБ.

Гроздев и Кендеров влязоха в изострен спор, откакто до националния кръг бяха позволени единствено възпитаници, явили се при сдружението. Те бяха класирани, без да бъдат оповестени точките, които са получили на регионалния кръг. Всички, явили се при СМБ - огромните математически гимназии в страната, в това число СМГ, бяха изхвърлени. След като МОН се намеси, не бе направено ново класиране, а просто към първия лист (с близо 400 имена) бяха прибавени подадените от СМБ - общо 588.

SMS-ът бе прочетен в наличието на Гроздев, само че по-късно той не получи думата, а съвещанието бе прекъснато. След това пред Кендеров съобщи, че повода за гневното известие е решението учениците от СМГ да се явят на надпреварата не посредством сдружението, а посредством СМБ. Избухването на Кендеров бе в отговор на изявление на Гроздев, който загатна, че водил шефа Стоянов на ресторант и платил сметката.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР