Смолян. Специализиран екип за привличане на нови инвеститори в региона

...
Смолян. Специализиран екип за привличане на нови инвеститори в региона
Коментари Харесай

Екип за привличане на нови инвеститори в региона създават в Областна администрация-Смолян

Смолян. Специализиран екип за привличане на нови вложители в района ще бъде образуван в Областна администрация-Смолян. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян . Екипът се основава по концепция на Михал Камбарев-народен представител от Смолян от Политическа партия „ Продължаваме промяната “, в партньорство с Областната администрация. Инициативата се осъществя след изследване на положителни практики на самодейност и подпомагане от страна на администрацията при икономическото развиване на община Пловдив.
Областна администрация-Смолян е първата област в страната, която ще има работещ профилиран екип за привличане на вложения. Алена Палашева-изявен експерт в сферата, ще управлява дейностите по планирането и образованието на специалистите от Областна администрация-Смолян, които ще бъдат ангажирани в работата-това са Мария Хронева и Мария Стоилова.
Коалиционният екип е единомислещ във връзка с нуждата от ориентирани старания за привличане на нови вложения в Смолянска област. Частната самодейност е мотор на стопанската система и като подобен, той безусловно би трябвало да бъде подсилен от страната по всеки вероятен метод. Екипът, който ще работи за развиването на капиталовата активност, ще има за цел да осведоми, търси, ангажира и оказва помощ на вложители, както и да обезпечи опция планове на локалния бизнес да получат достъп до сътрудници и контрагенти от страната и чужбина.
„ Това е една концепция, която се надявам, че ще е в огромна изгода за развиването на област Смолян. През тези няколко месеца през които формулирахме самата концепция, преминахме през много тествания и компликации, само че в последна сметка взехме решение, че би трябвало да продължим дружно като екип и да реализираме всяка добра самодейност. За това през днешния ден съм щастлив, че тази концепция се трансформира в действителност и ще бъде в изгода за целия район. Даваме си ясна сметка, че това ще бъде един сложен развой, само че ще даде всичко от себе си като екип, тъй като това ще бъде в интерес на нашите съграждани. Днес сключваме контракт за взаимна работа с Политическа партия “Продължаваме смяната “, Областна администрация и госпожа Алена Палашева, като експерт в тази област, за съставяне на този екип “, сподели регионалният шеф Емил Хумчев. „ Работата на новия профилиран екип може да бъде разграничена в две посоки. На първо място ще даде опция на локалните бизнесмени да показват своите терени, своите планове и хрумвания, които считат, че заслужават и биха могли да намерят капиталова поддръжка от сдружения от частния капитал с по-големи финансови благоприятни условия. На второ място целим тези хрумвания да бъдат интензивно промотирани през частния наедрял капитал в страната и чужбина, по всички вероятни и одобрени канали в бизнеса. Тези канали, които работят за нашата страна, се коренят в Българската организация за вложения, която е държавно институция, само че и в огромните консултантски компании, които са показани в нашата страна, които са интернационалните и поддържат специфични отдели за подкрепяне на задгранични вложители, които желаят да стъпят в нашата страна. В тази връзка сме почерпили опит от чужбина, както и от огромни общини в България, каквато е Пловдив “, сподели адв. Ивайло Турналиев, помощник на Михал Камбарев.
Народният представител Михал Камбарев показа, че преди да стане политик, работата му е била обвързвана с подобен вид екипи от цяла Европа.
„ Областите, които имаха образувани такива екипи, бяха няколко стъпки по-напред пред другите. Между областите, ние би трябвало да се борим за привличане на вложения. Това е една здравословна конкуренция, която кара районите да са по-активни. За това считам, че е значимо основаването на този екип, с цел да ни помогне за разрешаването на наболелите проблеми в нашата област. Знаете имаме демографски проблем, хората понижават, желаеме и малко по-високи заплати. Начина това да се случи е пазарната конкуренция-да създадем района по-конкурентноспособен “, сподели Камбарев.
Функционирането на профилиран екип за привличане на нови вложители в област Смолян, ще даде явен знак, че ще бъдат подкрепяни всички предприемачески начинания, които биха дали нов образ на района като привлекателна дестинация за бизнес развиване.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР