Смолян. Родопският драматичен театър Николай Хайтов- Смолян отбеляза 70-годишния си

...
Смолян. Родопският драматичен театър Николай Хайтов- Смолян отбеляза 70-годишния си
Коментари Харесай

Родопският драматичен театър „Николай Хайтов“ отбеляза 70-годишния си юбилей

Смолян. Родопският трагичен спектакъл „ Николай Хайтов ”- Смолян означи 70-годишния си празник, на 15 септември, когато се навършват и 102 години от рождението на огромния български публицист, драматург, журналист и патриот Николай Хайтов, възпял Родопа планина и патрон на театъра. Това оповестиха от пресцентъра на община Смолян .
От името на община Смолян, секретарят Момчил Николов сервира цветя пред паметника му пред Родопския трагичен спектакъл, който носи неговото име. Паметта на създателя уважиха синът на Николай Хайтов, Здравец Хайтов, регионалният шеф Стефан Сабрутев, театрали, общественици и жители.
Директорът на театъра Румен Бечев показа изложбата в театъра, която е осъществена благодарение на РИМ „ Стою Шишков “. Всеки може да я посети и да види по какъв начин са изглеждали плакатите за представленията през далечните години.
Момчил Николов сервира и приветствен адрес от кмета Николай Мелемов във връзка 70-годишнината на влиятелната културна институция.
Преди това театралите поставиха венци и цветя пред паметната плоча на създателите на театъра в НЧ " Христо Ботев " и пред барелефа на Георги Палагачев.
Премиерните представления на „ Юдина ела “ на 15-ти и 16-ти септември, които бяха част от програмата, се отложиха заради смъртен случай и в допълнение ще бъдат оповестени новите дати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР