Смъртта на жената, застреляна от актьора потресе света. Но истината

...
Смъртта на жената, застреляна от актьора потресе света. Но истината
Коментари Харесай

Смърт на снимачната площадка - най-фрапиращите случаи

Смъртта на дамата, убита от артиста потресе света. Но истината е, че на снимачната площадка са изгубили живота си доста хора през последните 100 години, написа Die Welt.

По време на фотосите на Haunted Spooks, 1920 година великият комедиант Харолд Лойд хваща бомба с пламнал фитил, мислейки, че е атрибут. Но " реквизитът " експлоадира и откъсва палеца и безименния пръст на дясната му ръка. Оттогава той носи ръкавица-протеза.

По време на фотосите на нацисткия филм агитация Mein Leben für Irland, 1941 година, един от статистите стъпва на същинска мина. Той и няколко негови сътрудници умират.

В паузата сред фотосите на сериала Cover Up, 1984 изпълнителят на основната роля Джон Ерик Хексъм на смешка приближава зареден с халосни патрони револвер до слепоочието си и натиска спусъка. Въпреки халосните патрони, създалата се ударна вълна го убива. Девет години по-късно синът на Брус Ли Брендън е смъртоносно ранен от реквизитен патрон.

Първият документиран трагичен случай в историята на киното се случва на 1 юли 1914 година по време на фотосите на кино лентата Across The Border. Актрисата Грейс Мак Хю преплува река Арканзас в лодка, която ненадейно се обръща. Операторът Оуен Картър скача във водата и изтегля дамата на плитчина, само че тя се оказва - плаващ пясък, който гълтам и двамата.

През 1984 години по време на снимане на реклама на Pepsi пиротехниката се включва прекомерно рано и подпалва косата на Майкъл Джексън. Той получава изгаряния от втора и трета степен. Компанията изплаща 1,5 млн. $ на артиста. Има съмнения, че това събитие става повода Джексън да се пристрасти към обезболяващите и пластичната хирургия.
 Aлек Болдуин не е знаел, че револверът е бил зареден с същински патрони Aлек Болдуин не е знаел, че револверът е бил зареден с същински патрони
Помощник-режисьорът на кино лентата с присъединяване на Алек Болдуин, няколко минути преди случая при снимането, при който почина операторката н...

Най-голям брой хора по време на фотоси умират при пожар при снимането на индийския сериал The Sword Of Tipu Sultan ( 1989 ). 62 статисти и механически служащи се оказват затворени в горящото студио.

Най-известната кавалерийска офанзива в историята на киното е снимана във кино лентата They Died with Their Boots On, 1941 . Тогава умират трима каскадьори. Един от тях, падайки от коня хвърля сабята си, тя се застопорява с острието нагоре и мъжът умира, нанизан на нея.

По време на фотосите на Twilight Zone: The Movie, 1982 звездата Вик Мороу и две виетнамски деца артисти на 6 и 7 години са преследвани от ниско летящ вертолет. Пиротехниката, която трябвало да имитира артилерийски обстрел, унищожава опашката на вертолета и той пада. Мороу и едното дете са обезглавени. Пет години по-късно, след най-дългия правосъден развой по дело за трагичен случай по време на фотоси, никой не е приет за отговорен.

През 1956 година фотосите на кино лентата The Conqueror с Джон Уейн се снимат в пустинята Юта, на 220 км от мястото, където през 1953 година американската войска организира наземни тествания на нуклеарно оръжие. Четири години по-късно режисьорът на кино лентата умира от рак. След 25 години излиза наяве, че 91 души от снимачния екип са се разболели от рак, а половината от тях са умряли. Пряка връзка сред мястото на фотосите и болесттите, (както постоянно се случва) не е потвърдена, написа още Die Welt.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР