Смъртните случаи, свързани с горещини, в Близкия изток и Северна

...
Смъртните случаи, свързани с горещини, в Близкия изток и Северна
Коментари Харесай

Смъртните случаи, свързани с горещия климат, могат да се увеличат десетки пъти до края на века

Смъртните случаи, свързани с горещини, в Близкия изток и Северна Африка, може да се усилят 60 пъти до края на века, в случай че не бъдат подхванати незабавни ограничения против климатичните промени, заяви Прес асосиейшън/ДПА, базирайки се на учени.

Според прогнозите почти 123-ма души на 100 000 души ще починат поради жегите спрямо двама на 100 000 души през днешния ден, което е повече от всеки различен район на света.

Най-силно ще пострадат в Иран, с планувани 423 смъртни случая на 100 000, а измежду палестинците, израелците и иракчаните се чакат повече от 160 умряли поради горещини на 100 000 души, открива проучването под управлението на проф. Шакоор Хаджат. Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Лансет Планетари хелт ".

Във Англия смъртните случаи ще се усилят от три на девет на 100 000 до края на 80-те години на века при сюжет на Междуправителствена експертна група за климатични промени за високи излъчвания парникови газове, против които страните не подхващат ограничения.

Според откривателите от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропическа медицина над 80 на 100 от тези смъртни случаи биха могли да бъдат предотвратени, в случай че световният растеж на температурите се ограничи до два градуса по Целзий над прединдустриалната ера.

Според проф. Хаджат актуалните равнища на смъртност поради климата в Близкия изток и Северна Африка са относително ниски поради младото население, използването на климатици и навиците за отбягване на излагане на високите температури.

Според прогнозите на учените за климатични промени при сюжета за неовладяване на нездравословните парникови излъчвания в атмосферата температурите в Близкия изток и Северна Африка ще набъбнат до към 50 градуса по Целзий до края на века, което ще изложи на по-висок риск хората със сърдечно-съдови, дихателни и бъбречни болести, както и пациентите с диабет и с неврологични проблеми, сподели проф. Хаджат.

Сценарият с високи парникови излъчвания ще сътвори условия, неизпитвани до момента от индивида и ще трансформира в необитаеми някои елементи от района на Близкия изток и Северна Африка, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР