Всяка година все повече румънци отиват на Черноморието. Но мнозина

...
Всяка година все повече румънци отиват на Черноморието. Но мнозина
Коментари Харесай

Защо румънците идват на море в България? 

Всяка година от ден на ден румънци отиват на Черноморието. Но мнозина избират българското крайбрежие. Туристите споделят, че при българските съседи заплащат рационални цени за по-качествени услуги, в сравнение с тук, написа Newsweek.ro .

Румънците постоянно вървят на българското Черноморие. Казват, че получават по-добро обслужване. Всъщност доста плажове в България са наградени със " Син байрак ". " И ние имаме, само че са малко ", разясняват в Румъния.

За да бъдат отличени със " Син байрак ", плажовете би трябвало да дават отговор на над 30 критерия

22 плажа и яхтеното пристанище Диневи ще получат документ " Син байрак " през 2024 година Това заяви Станимир Георгиев, ръководител на Управителния съвет на Българско придвижване " Син байрак ".

Тази година е с един плаж повече от миналата 2023 година Сертификатите ще бъдат връчени на публична гала сред 20 и 30 май, която към момента е в развой на образуване, акцентира Димитров.

Решението за връчване на документа на 23 местоположения в България взе интернационално жури в Копенхаген. Почти по цялото крайбрежие има сини флагове. Най-много отличени места тази година има на територията на община Несебър.

Българските плажове, които ще получат документ Син байрак са: Аркутино, Дюни - Юг, Дюни, Харманите, Созопол - Централен, Къмпинг Черноморец Бийч, Поморие - Изток, Несебър - Юг, Слънчев Бряг - Юг, Слънчев Бряг - Централен, Слънчев Бряг - Север, Свети Влас – Централен, Свети Влас – Нов плаж, Свети Влас – Изток, Обзор – Централен, Бяла – Юг, Плаж Хижа Черноморец, Слънчев ден, Златни пясъци, Кранево – Север, Албена, Бялата лагуна.

Сертификатът " Син байрак " е най-утвърденият екоетикет и стандарт в туризма, който акцентира плажове и пристанища по света, в това число тези в известните български курорти.

За да завоюват премията " Син байрак ", мениджърите на плажове и яхтени пристанища би трябвало да дават отговор на редица критерии, свързани с качеството на морската вода, информация за околната среда, сигурност, услуги и уреди. Участието в програмата " Син байрак " е непринудено и зависи главно от инициативността и упоритостта на концесионерите на плажа, написа gna.org.gn.

Колко плажа със наследник байрак има в Румъния?

Румъния има 6 плажа, удостоени с купата " Син байрак " през 2023 година

Квалификацията, която се дава от Световната фондация за екологично обучение, предлага на туристите гаранция, че на тези места водата и пясъкът са чисти и че има задоволително спасители, подготвени да се намесят в рискови обстановки, написа airlinestravel.ro. 

За да получат наследник байрак, шефовете на плажа би трябвало да дават отговор на 33 критерия. Освен всичко друго, те са длъжни да имат места, особено проведени за водни спортове и пътеки за достъп за хора с увреждания. Те също по този начин би трябвало да популяризират осведомителни материали на туристите за поддържане на непорочност и запазване на околната среда.

Синият байрак се смята за знак на запазване на околната среда с най-голям стандарт, заради което плажовете и развлекателните спортове, които имат това отличие, са най-търсените от туристите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР