Смартфоните са се превърнали в неделима част от нашия живот,

...
Смартфоните са се превърнали в неделима част от нашия живот,
Коментари Харесай

Три жени, които променят света на мобилните приложения

Смартфоните са се трансформирали в неделима част от нашия живот, а статистиката сочи, че над милиард и половина души използват устройствата в международен мащаб. Представете си какъв брой разнообразни потребности покриват електронните магазини за приложения при този толкоз разнороден човешки интерес. Хората, които се грижат смарт телефоните да дават отговор на персоналните ни желания, са най-вече мъже, които работят в областта на новите технологии. Има ли обаче дами в този толкоз пословично мъжки свят, в който се генерират и развиват приложения за смарт телефони? Всъщност в последно време от ден на ден дами демонстрират интерес към работата с единици и нули и вършат нашите дни „ по-умни ”. И това е добра вест за останалите дами по света, защото…

Жените имат проблеми и потребности, в решаването на които единствено друга жена би могла да взе участие. И към този момент доста дами работят в сферата, която събира осведомителните технологии и основаването на нови мобилни приложения за смарт телефони, а резултатите постоянно са повече от забавни. Такава е и Дженифър Уонг, която била бременна в петия месец, когато й хрумнала концепцията, че желае да има всякаква информация за бременни на телефона си. Тя желала да вижда всичко, което я интересува, в едно приложение, в това число да води собствен дневник. Тя споделя, че откакто преровила app-store и не разкрила нищо сходно, решила да направи приложение за тази цел. Сега то носи името BabyBump и се употребява от доста дами по света. Това, което тя прави, е да сложи един проблем пред себе си и да откри решението му през призмата на своя опит. Вече сме уверени, че мъжете в сферата напълно не подценяват творчеството на работещите бъдещи мами.

Внасянето на персоналния опит в софтуерното развиване участва и в приложението Circle of 6 – приложение, което оказва помощ да се предотвратяват моменти на домашно принуждение върху дами и спешни обстановки – преди да са се случили. С приложението потребителите могат да образуват приближен кръг от близки и другари и да се свързват с тях с едно само допиране на телефона. Създадено е от жена, която в учебно заведение е била жертва на полово принуждение. Кристин Корбе просто решила, че може да употребява технологията в тази тенденция и го е направила. И този образец свидетелства не просто за решението на една жена да опитва, а желанието да доразвива женския свят в софтуерна сфера, която като доста други неща изначално се смята за мъжка привилегия.

Например Ида Тин е една друга жена, решила да направи нещо потребно за всички останали дами по света. Нейната концепция се назовава Clue – приложение за следене на месечен цикъл. Но тя не стопира дотук. Идеята е с продължение, тъй че технологията се развива в тенденция да оказва помощ в фамилното обмисляне на двойките и даже да припомня на дамите за проблеми със здравето, на които следва да обръщат повече внимание. Компанията, съоснована от Ида, твърдо продължава да работи с концепции и хрумвания, които да бъдат в услуга на дамите по света.

Тези три дами са създали доста повече от това да основат по едно потребно приложение за телефон. Те са основали свои компании, които ръководят и развиват на – равно с мъжете. Все повече дами генерират хрумвания, за които един мъж е малко евентуално да се сети. Все повече дами получават професионално самочувствие да бъдат дейни в мъжки сфери. Знаем, че тези трите са единствено върхът на айсберга, само че са ни задоволителен образец, с цел да повярваме в себе си и в неповторимия метод, по който виждаме света като дами.

Текст: Стефи Стоева

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР