Слузта, натрупана в тялото може да доведе до неприятни последици.

...
Слузта, натрупана в тялото може да доведе до неприятни последици.
Коментари Харесай

Да почистим организма от излишна слуз

Слузта, насъбрана в тялото може да докара до неприятни последствия. Тя се образува в организма най-много в резултат на потреблението на избрани храни - кисело и прясно мляко, кашкавал, сирене, масло, сметана, месо, самун и тестени произведения (спагети, макарони, юфка, кифли, гевреци и т.н.). Картофите и бананът също се категоризират като слузообразуващи храни.

Слузта може да се образува в носа, гърлото, червата, ушите, очите (под формата на секрет) и кожата (като гнойни пъпки).

За да пречистите тялото си от непотребната слуз, с изключение на ограничение на гореизброените артикули, е належащо да наблегнете на потреблението на ядки, семена и зеленолистни зеленчуци (спанак, магданоз, зелен лук, коприва).

 Хрянът пречиства организма от непотребната слуз Снимка: Мария Симова

Тук ще ви предложим три предписания за ефикасно справяне с този проблем:

1. Рецепта с хрян

Настържете на ситно ренде 150 г корен от хрян. Добавете към него сока на три лимона. Съхранявайте получената каша в компактно затворен съд и приемайте по 1 чаена лъжичка от нея 2 пъти дневно, наложително на гладно. Хрянът има пречистващо деяние и дейно разгражда насъбраната слуз в тялото.

2. Рецепта с джинджифил

 Чай от джинджифил за филтриране от слуз в тялото

Пригответе си чай от джинджифил, като за задачата употребявате 2 литра вода и дребен корен от лютивото растение. Добавете мед и лимонен сок на усет. Приемайте напитката през целия ден. Тази запарка ви подсигурява освобождение от насъбраната слуз. Освен че работи като антисептик, джинджифилът сполучливо отстранява секретите от гърлото, носа и усъвършенства положението на белите дробове.

3. Рецепта с ленено брашно

 Пречистване на непотребната слуз в тялото с ленено семе

За да пречистите червата от непотребната слуз, е належащо да спазвате тази диета тъкмо 3 седмици. За задачата е належащо да закусвате всяка заран с ленено брашно, разтворено в напълно малко количество кисело мляко.

Първата седмица се приема по една супена лъжица ленено брашно, разтворена в 100 г кисело мляко.

Втората - по 2 супени лъжици от продукта, разбъркана със 100 г кисело мляко.

Третата седмица - надлежно 3 супени лъжици ленено брашно и 150 г кисело мляко. Триседмичното филтриране на червата се прави не по-често от един път годишно.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР