Служителка на руската телевизия Първи канал е задържана заради влизане

...
Служителка на руската телевизия Първи канал е задържана заради влизане
Коментари Харесай

Служителка на руската телевизия Първи канал влезе в ефир с плакат Не на войната

Служителка на съветската телевизия Първи канал е арестувана поради влизане в студиото на новинарската стратегия " Время " по време на жив ефир.

Служителката се споделя Марина Овсянникова и работи като редактор в малкия екран.

Тя се появява зад тила на водещата с афиш, на който написа:

" Не на войната
Спрете войната
Не вярвайте на пропагандата
Тук ви лъжат
Руснаците против войната ".

During a propaganda live broadcast, a girl with an anti-war banner ran into the studio

Марина Овсянникова е отведена в Районното ръководство. Съставен ѝ е протокол по новия член от Кодекса за административните нарушавания - за дискредитиране на съветските въоръжени сили. Тя е прекъснала ефира на известната водеща Екатерина Андреева, която в този миг приказва за глобите, наложени на Русия.

Канал Първи стартира вътрешна инспекция по отношение на случая.

Видеото обиколи за минути обществените мрежи и провокира вълна от мнения.

Марина Овсянникова е записала и видеопослание с пояснение за своето деяние:

Това, което става в този момент в Украйна е закононарушение и Русия е страна агресор. Отговорността за тази експанзия лежи на съвестта на един-единствен човек. Този човек е Владимир Путин. Моят татко е украинец, а майка ми е рускиня и те в никакъв случай не са били врагове. Този наниз на шията ми е знак на това, че Русия би трябвало неотложно да спре братоубийствената война и че нашите приятелски нации към момента могат да се помирят. За страдание през последните години работих в Първи канал и се занимавах с кремълска агитация и в този момент доста ме е позор за това. Срам ме е, че позволявах да се приказват неистини от екрана на тв приемника и да зомбират руснаците. Ние мълчахме през 2014 година, когато това започваше. Не излязохме на манифестации, когато Кремъл токсини Навални. Безмълвно наблюдавахме този античовешки режим. Сега от нас се отвърна целия свят и 10 генерации от нашите потомци няма да измият от себе си позора от тази братоубийствена война.

От профила на Марина Овсянникова във Facebook излиза наяве, че тя живее в Москва, учила е в Руската академия за обществена администрация РАНХиГС.

Актуалната й профилна фотография е изменена през вчерашния ден с апликация на бял гълъб като обръщение за мир. Самата журналистка е с украшение, съдържащо цветовете на украинския и съветския байрак, като знак на вероятното помиряване, за което се споделя в изказването й.
https://www.facebook.com/natalia.gevorkyan/videos/460536152485941/?t=0
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР