Служителка на МВР е била ударена с тръба от знаме

...
Служителка на МВР е била ударена с тръба от знаме
Коментари Харесай

Полицаи: Удряха ни с камъни и метални тръби

Служителка на Министерство на вътрешните работи е била ударена с тръба от знаме в региона на главата и корема, по време на митинга пред Министерство на регионалното развитие през днешния ден. Това заяви самата тя по време на брифинг за медиите, пред Министерски съвет, представена от БЛИЦ.
По-рано протестиращите се пробваха да нахлуят в постройката на министерството.

" Днес, както доста други дни, изпълнявах служебните си отговорности, бяхме създали кордон от 20 полицейски чиновници, описа тя. Тя удостовери информацията за неин сътрудник, който е бил ударен с железен кол в региона на гърдите и корема. В момента той е в незабавното поделение на Пирогов и има травма на гръдния панер.

" Нямаме нищо срещу хората да стачкуват, само че това да е в границите на закона ", уточни още тя и добави, че на съвсем всеки един митинг е ставала очевидец на вербална експанзия.
" Участници в митинга пред Министерство на регионалното развитие са пробвали да пробият полицейския кордон и да влязат в постройката. При дейностите им е счупена входната врата на министерството. Двама чиновници на реда са потърпевши /от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме/. Оказана им е здравна помощ. Въпреки предизвестията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпоредби. Това е наложило потреблението на помощно средство /лютив спрей/.

Полицейското наличие в региона остава засилено за запазване на публичния ред.

Установява се самоличността на предизвикалите напрежението пред постройката ", оповестиха във връзка случая от Министерство на вътрешните работи. Сред протестиращите бе и водачът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов, който бе претендент кмет за Варна, подсилен от Българска социалистическа партия.

Прокуратурата е почнала следствие по случая с нападнатите служители на реда. " При своевременната интервенция на полицията, две лица, които са показали експанзия по отношение на органите на реда са арестувани, в опит да избягат от местопроизшествието. Проведени са процесуално-следствени дейности, измежду които разпити на полицейски чиновници и други очевидци очевидци, като сега продължава събирането на доказателства.

Предстои материалите по делото да се рапортуват в СРП, с оглед покачване на обвинявания на причинителите и установяване на съответна мярка за неотклонение.

В непосредственост до мястото на случая са открити и арестувани и други две лица, които са хвърляли камъни по чиновници на реда, оповестиха от прокуратурата.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР