Служителите на МВР настояват за по-високи заплати, нов закон за

...
Служителите на МВР настояват за по-високи заплати, нов закон за
Коментари Харесай

Пожарникари и полицаи на протест в София и Варна

Служителите на Министерство на вътрешните работи упорстват за по-високи заплати, нов закон за Министерство на вътрешните работи и нови униформи. На 21 октомври униформените излизат на народен митинг пред Народното събрание. От Брюксел вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че заплатите на всички чиновници в бранш „ Сигурност “ би трябвало да бъдат увеличени. Радев добави, че на този стадий се водят диалози със синдикатите по кое време и по какъв начин това да стане.

Недоволните чиновници упорстват за по-добър разговор сред тях и Министерството, упорстват за угаждане на настояванията им за увеличение на заплатите и възстановяване изискванията на труд.

За да покажат неприятните условия на труд и остарялата екипировка, пожарникарите проява на избавителна интервенция. Първо, при цялостен състав от шест индивида, а по-късно с най-малък от трима огнеборци, какъвто в действителност е на доста места в страната.

Мирослав Евтимов работи в столичната пожарна от 8 години. Показва ни защитното облекло, което е подаяние от огнеборците в Торонто.

Мирослав Евтимов, пожарникар: Носим униформа на 15 години и отново сме признателни, че я имаме и нея.

Мирослав споделя, че на доста места защитните дрехи не доближават.
Българска национална телевизия : Прави ли се компромис със сигурността?
Мирослав Евтимов, пожарникар: От моята персонална позиция се прави компромис, когато сътрудника до мене няма ботуши или други отляво няма ръкавици. Анатоли Страшимиров, пожарникар: Каската ми е четвърта, пета приложимост може би. Дрехите са ми нови, само че това е единственото ново нещо, с което разполагам. Ботушите са остарели, ръкавиците си ги закупувам самичък. Маска, която се поставя над дихателната, отново самичък съм си я купувал.
Въпреки че автопаркът поетапно се модернизира, новата техника не постоянно се употребява, описват още огнеборците.
Ивайло Димитров, заместник-председател на УС на СФСМВР: Много постоянно се постанова нов пожарен автомобил, който има потребност от някакво техническо обслужване, той да седи в гаража, тъй като просто няма пари за него.  Протест на служители на реда и пожарникари в центъра на София Протест на служители на реда и пожарникари в центъра на София
Протестът на служители на реда и пожарникари в столицата се състоя на площад Народно заседание. За да покажат неприятните условия на труд и остарялата екипировка пожарни...

Освен по-добра екипировка, чиновниците на Министерство на вътрешните работи още веднъж желаеха 15-процентно нарастване на заплатите със задна дата от февруари тази година.
Мирослав Евтимов, пожарникар: Заплащането на един новозначен пожарникар без опит е под 700 лева
От Брюксел вътрешният министър съобщи, че заплатите на всички чиновници в бранш „ Сигурност “ би трябвало да бъдат увеличени. Спорът със синдикатите е по кое време и по какъв начин това да стане.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Всичко това, би трябвало да стане деликатно и с политика. Това става в този момент в Народното събрание. Знаете през есента се гледа бюджетът, там да бъдат дейни и те - синдикатите - и всички, които желаят да оказват помощ на бранш „ Сигурност “. Илия Кузманов, ръководител на СФСМВР: Информацията идва в действителност през медиите. Ние писмен документ или сериозен диалог по тази тематика не сме имали. Не са ни препоръчани параметри, разбирайте времеви диапазон и размер на нарастването. Тоест няма какво да се разисква.

Униформените са безапелационни, че в случай че настояванията им не се изпълнят от 5 януари, когато България поема председателството на EС, ще стачкуват всеки ден.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР