Служители от ГДБОП и ГДНП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала

...
Служители от ГДБОП и ГДНП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала
Коментари Харесай

Разбиха група за трафик на мигранти, превозът бил между 3000 и 4500 евро

Служители от ГДБОП и ГДНП обезвредиха проведена незаконна група, занимавала се с трафик на хора. Спецоперацията е извършена под управлението на Окръжна прокуратура-Бургас. Разследването по случая е почнало още през 2022 година, в хода на което били открити трима участници в незаконната скица и обезпечено дълготрайно наблюдаване върху тях. Специализираната интервенция е извършена на 19 януари т.г. от чиновници на отдел " Трансгранична проведена престъпност " в ГДБОП и отдел " Криминална полиция " в ГДНП. В рамките на интервенцията са осъществени претърсвания на адрес на територията на столицата. Иззети са документи, съотносими към незаконната активност, мобилни телефони, употребени от участниците за връзка и подаване на координати през мобилните приложения за криптирана връзка, бележки.

Според данните досега, групата е работила по добре отработена скица. Нелегалните мигранти, главно сирийски жители, бивали прехвърляни през турско-българската граница в региона на Бургас, след което се извеждали до авансово избрани точки наоколо до морския град. Впоследствие с обезпечен превоз чужденците – по групи от 15 до 30 индивида, били откарвани до столицата, където за известно време били настанявани в квартири с обезпечена храна, а по-късно се провело незаконното им превеждане през българо-сръбската граница. За обезпечаване на безпроблемното транспортиране по маршрута, проведената незаконна група е употребила " отцепващи " коли. За всичко това всеки от мигрантите заплащал към 3000-4500 евро, като през времето цените са се променяли.

В хода на следствието са открити няколко случая на арестувани мигранти на територията на страната, свързани с активността на незаконната група.
Работата по формираното по случая досъдебно произвеждане продължава под управлението на прокуратурата. След 24-часовото задържане на тримата участници в незаконната скица, на двама от тях Окръжна прокуратура-Бургас е повдигнала обвинявания и им е наложила ограничения за неотклонение " задържане под стража " и " подписка ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР